Αρχική food Κοφτό μακαρονάκι με καλαμάρι και σάλτσα ντομάτας

Κοφτό μακαρονάκι με καλαμάρι και σάλτσα ντομάτας

39
Κοφτό μακαρονάκι με σάλτσα ντομάτας

Αυτό το πιάτο με κοφτό μακαρονάκι με καλαμάρι και σάλτσα ντομάτας μυρίζει θάλασσα, φτιάχνεται πολύ εύκολα, σε λιγότερο από μία ώρα και είναι μια ιδανική πρόταση για ένα τραπέζι με φίλους.

10΄ Χρόνος Προετοιμασίας

40΄ Χρόνος Μαγειρέματος

4 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κοφτό μακαρονάκι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 κιλό καλαμαράκια σε ροδέλες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 φύλλα δάφνης

χυμός από 1/2 λεμόνι

500 γρ. ντομάτες τριμμένες

200 ml νερό

1 κ.γ. ζάχαρη

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα καλαμαράκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα φύλλα δάφνης και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα για 20 λεπτά περίπου. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

Μετά το 20λεπτο, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και βράζουμε για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά και πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

bluestarferries