Αρχική Things to do Γιατί δεν αδυνατίζεις με το τρέξιμο;

Γιατί δεν αδυνατίζεις με το τρέξιμο;

5

Αποστολή αδυνάτισμα και ο καλύτερος τρόπος για να ρίξεις τον δείκτη της ζυγαριάς, όταν έχεις φορτώσει πολλά κιλά, είναι το τρέξιμο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ένας άντρας καίει κατά μέσο όρο στο τρέξιμο 80 θερμίδες ανά χιλιόμετρο (για τις γυναίκες η αντιστοιχία είναι 65 θερμίδες/1χλμ), που σημαίνει ότι σε 5 χιλιόμετρα έχεις κάψει πάνω-κάτω από 320 με 380 θερμίδες.

Όταν όμως ο δείκτης της ζυγαριάς δεν λέει να πέσει ενώ τρέχεις τακτικά και με συνέπεια, δεν χάνεις βάρος, τότε τι έχει πάει στραβά; Ίσως κάνεις κάποια από τα παρακάτω συνήθη λάθη, που βάζουν τρικλοποδιά στην προσπάθειά σου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εξήγηση βρίσκεται συνήθως στους ακόλουθους τέσσερις λόγους. Ύπουλα λάθη που μπορούν να εκτροχιάσουν κάθε πρόγραμμα που στόχο έχει την απώλεια κιλών.

Καταμέτρηση θερμίδων

Ξεκινάμε με τα βασικά, με το πιο προφανές λάθος. Όταν δεν υπολογίζεις σωστά τις θερμίδες που καις με το τρέξιμο και τις θερμίδες που προσλαμβάνεις ημερησίως, τότε ναι, δεν πρόκειται να δεις άσπρη μέρα. Με απλά λόγια, αν μετά τη σκληρή προπόνηση που κάνεις, ανταμείβεις τον εαυτό σου με τροφές που σου δίνουν πίσω τις θερμίδες που με τόσο κόπο έκαψες, κάνεις μία τρύπα στο νερό. Το θέμα δεν είναι να μην φας, εννοείται ότι θα φας μετά τη γυμναστική. Το θέμα είναι τι και πόσο τρως.

Δεν τρως…

Λάθος είναι ακόμα, όπως προαναφέραμε, να μένεις νηστικός μετά την προπόνηση, είτε γιατί αισθάνεσαι ότι δεν πεινάς ή γιατί έτσι νομίζεις ότι θα αδυνατίσεις πιο γρήγορα. Κι όμως, το φαγητό, είναι απαραίτητο και πολύτιμο για την καλή υγεία και λειτουργία του οργανισμού, πόσω μάλλον αν σκέφτηκες ότι οι μυϊκές σου ομάδες έχουν ξοδέψει όλο τους το γλυκογόνο στο τρέξιμο και χρειάζονται επαναφόρτιση.

Άδειο στομάχι

Λένε ότι αν τρέχεις νηστικός, καις περισσότερο λίπος. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ένας επικίνδυνος μύθος, που πρώτον, εξαντλεί τα επίπεδα της ενέργειάς σου και άρα μειώνεις την ένταση της άσκησης και δεύτερον, ωθεί τον οργανισμό να καίει από κάποιο σημείο και μετά μυική μάζα, όχι λίπος, όπως εσφαλμένα μπορεί να πιστεύεις.

Καταναλώνεις λάθος σνακ

Από τη μία, τα ενεργειακά ποτά. Από την άλλη, οι μπάρες δημητριακών. Ειδικά οι δεύτερες είναι τρομερά θερμιδογόνες. Για τρέξιμο μικρότερης διάρκειας από 1 ώρα πρέπει να αποφεύγεις και τα δύο. Αντί για ένα energy drink, πιες νερό αν διψάσεις την ώρα που τρέχεις, ενώ αντί να φας μία μπάρα πριν την προπόνηση, φάε μία κουταλιά μέλι ή μία μπανάνα, που θα σου προσφέρουν όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι με ελάχιστο θερμιδικό φορτίο.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions