Αρχική food Ξέρεις ποιο ρύζι ταιριάζει σε κάθε φαγητό;

Ξέρεις ποιο ρύζι ταιριάζει σε κάθε φαγητό;

82

Το ρύζι αποτελεί βασικό στοιχεία της διατροφής για περισσότερο από το ήμισυ του παγκοσμίου πληθυσμού. Όσον αφορά τη διατροφική του αξία, λίγοι είναι οι σπόροι και τα δημητριακά που μπορούν να το ανταγωνιστούν…

Ποιες είναι οι πιο γνωστές ποικιλίες ρυζιού;

Ρύζι Καρολίνα

Όταν θέλεις να γεμίσεις λαχανικά σε συνταγές όπως λαχανοντολμάδες, γεμιστά, ντολμαδάκια, κολοκύθια κλπ.

Για να μη σου λασπώνει το ρύζι Καρολίνα, να το ξεπλένεις καλά σε ένα σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει όλη η επιφανειακή κόλλα του (άμυλο).

Ρύζι νυχάκι

Λόγω του λεπτού του κόκκου, κάνει για γιουβαρλάκια, γιαλαντζί, ή για γεμίσεις γενικά. Το νυχάκι είναι σκληρό ρύζι, με όχι τόσο μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο, όποτε χρειάζεται αρκετή υγρασία γύρω του για να βράσει σωστά.

Ρύζι γλασέ

Ιδανικό για σούπες, λαπά και ρυζόγαλο αλλά και για βρεφικές κρέμες.

Ρύζι μπόνετ

Ιδανικό για παρασκευές τύπου πιλάφι ή ρυζοσαλάτα. Αν σας αρέσει να σουρώνετε το ρύζι στο πιλάφι σας προτιμήστε το.

Ρύζι καστανό ή ακατέργαστο (μερικώς αναποφλοίωτο)

Είναι ρύζι για όλους όσοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή, μιας και είναι το λιγότερο επεξεργασμένο από όλες τις ποικιλίες. Χρειάζεται παραπάνω χρόνο βρασμού σχεδόν διπλάσιο.

Άγριο ρύζι

Θέλει ειδική προετοιμασία, δηλαδή, μούλιασμα αρκετή ώρα και βράσιμο παραπάνω από το κανονικό. Αν πρόκειται να το αναμίξετε (συνήθως το αναμιγνύουμε με καστανό ή λευκό ρύζι), πρέπει να το βράσετε χωριστά, γιατί θέλει περισσότερο χρόνο και γιατί μαυρίζει το νερό, με αποτέλεσμα να βάφει το ανοιχτόχρωμο ρύζι.

Ρύζι Arbori

Είναι ιδανικό για ριζότο χυλωμένο, αλλά και για ρυζόγαλο.

Ρύζι Basmati και Jasmine

Ποικιλίες ρυζιού με αρώματα και λεπτή υφή. Συνήθως τρώγεται σκέτο ή σαν γαρνιτούρα πλάι σε ψάρι, κρέας ή πουλερικά. Συνοδεύουν τέλεια ασιατικές σάλτσες.

bluestarferries