Αρχική food Τροφές  που δίνουν ενέργεια

Τροφές  που δίνουν ενέργεια

5

Το είδος και η ποσότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει αντίκτυπο στο πόσο ενεργητικοί αισθανόμαστε.

Φυσικά όλα τα τρόφιμα μας δίνουν θα σας ενέργεια και θερμίδες, αλλά ορισμένα μας προσφέρουν θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Β, καλούς υδατάνθρακες κλπ

Μπανάνες

Το συγκεκριμένο φρούτο μας δίνει ενέργεια και καλά λιπαρά, ενώ στο πρωινό γεύμα, μας δίνει ενέργεια.

Αυγά

Πλούσια σε πρωτεΐνες , είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, αλλά και να πάρετε και ενέργεια όταν είστε στην εργασία σας.

Λιπαρά ψάρια

Tα λιπαρά ψάρια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά, ιδανικά για την υγεία του δέρματος και του μυαλού μας.

Μήλα

«Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα». Ένα εύκολο σνακ και για το γραφείο και για βραδινό αλλά δίνει και έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε μια σαλάτα.

Καφές

Ο καφές με μέτρο (2-3 φλυτζάνιαΟ μας δίνει ενέργεια και είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Γλυκοπατάτα

Η γλυκοπατάτα μας δίνει έξτρα γεύση και είναι πιο υγιεινή και θρεπτική.

Κινόα

Πλούσια σε υδατάνθρακες αλλά και πρωτεΐνες, είναι ό,τι πρέπει για όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή. Μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει το ρύζι στα πιάτα μας.

Βρώμη

Πλούσια σε φυτικές ίνες, η βρώμη, αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με τον πιο υγιεινό και θρεπτικό τρόπο.

Μαύρη σοκολάτα

Μια μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας, μας δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουμε την εργασία μας.

Αβοκάντο

Φρούτο πλούσιο σε ενέργεια και αντιοξειδωτικά, που ταιριάζει στο πρωινό μας.

Ρεβίθια

Τα ρεβίθια αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών ιδιαίτερα για εκείνους που δεν καταναλώνουν συχνά ή καθόλου κρέας.

Φακές

Πλούσιες σε σίδηρο και σε πρωτεΐνες και σε βιταμίνη Α, οι φακές δεν πρέπει να λείπουν κανονικά από το εβδομαδιαίο διατροφικό μας πρόγραμμα.

Ξηροί καρποί

Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μάς δίνουν ενέργεια και βιταμίνες που χρειαζόμαστε για να είμαστε πιο παραγωγικοί. Τα αμύγδαλα και τα καρύδια αλλά και τα κάσιους και τα φιστίκια Αιγίνης έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Τρώγονται είτε σκέτα είτε μέσα σε σαλάτες.

Παντζάρια

Σούπερ υγιεινά, τρώγονται κυρίως ως σαλάτα. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions