Αρχική Lifestyle Το σπήλαιο της Αντιπάρου με τον παλαιότερο σταλακτίτη της Ευρώπης

Το σπήλαιο της Αντιπάρου με τον παλαιότερο σταλακτίτη της Ευρώπης

10

Η Αντίπαρος είναι ένα μοναδικό κυκλαδίτικο νησί, με φυσικές ομορφιές και παραλίες, αλλά σημαντικότατο αξιοθέατο είναι και το σπήλαιο.

Το σπήλαιο της Αντιπάρου είναι το μόνο κατακόρυφο σπήλαιο σε όλη την Ευρώπη και αποτελεί ένα φυσικό μουσείο με εκλεκτούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, ενώ εκεί θα βρει κανείς και τον παλαιότερο σταλακτίτη της Ευρώπης.

Η κ. Μάγδα Κριτσαντώνη, δημοτική σύμβουλος μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για αυτό το φυσικό αξιοθέατο που εντυπωσιάζει.
«Είμαστε σε ένα ψηλό σημείο του νησιού, βρίσκεται το σπήλαιο 171 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, εκείνο που το κάνει ιδιαίτερο σε όλο τον κόσμο, είναι ότι είναι το αρχαιότερο και ομορφότερο. Το βάθος του είναι σχεδόν στα 100μ., αποτελεί ένα σημαντικό φυσικό μνημείο στις Κυκλάδες και ειδικά στην Αντίπαρο. Το σπήλαιο ανακαλύφτηκε από την αρχαιότητα, υπάρχουν ευρήματα στο σπήλαιο από τη λίθινη εποχή. Στη συνέχεια έγινε γνωστό και στους περιηγητές που ταξίδευαν στις Κυκλάδες, από την εποχή των κουρσάρων, μετά από τη μεσαιωνική εποχή, έχουν βρεθεί ευρήματα», όπως είπε μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions