Αρχική Business Τα νέα 5άστερα projects στην Πάρο

Τα νέα 5άστερα projects στην Πάρο

16

Aυξάνονται και πληθύνονται τα νέα επενδυτικά projects στην Πάρο, το νέο hot spot των Κυκλάδων, που έχει ήδη εμπλουτίσει το τουριστικό του προϊόν τα τελευταία χρόνια, με νέες μονάδες στην κατηγορία των 5 αστέρων και ουκ ολίγα νέα πλάνα από μεγαλύτερα ή μικρότερα επιχειρηματικά σχήματα.

Το νησί πλέον «ποντάρει περισσότερο στον τουρισμό πολυτελείας», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ξένα Μέσα.

Στα νέα projects 5 αστέρων στο νησί, η νέα ξενοδοχειακή μονάδα «Avant Mar» στη Νάουσα και συγκεκριμένα στην παραλία Πιπέρι, θα συνδυάζει πολυτελή διαμονή και υψηλή γαστρονομία φιλοδοξώντας να αναβαθμίσει τον τουριστικό και γαστρονομικό χάρτη του νησιού.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Χρυσικό, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ιδιοκτήτριας Grivalia Hospitality, η επένδυση για τη νέα μονάδα των 38 δωματίων είναι συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ σε προϋπάρχον ξενοδοχείο με 55 δωμάτια, ενδεικτικό και του ποιοτικού αποτελέσματος που ήθελε να επιτύχει η εταιρεία.

Η Grivalia είναι από τα μεγάλα ονόματα που επενδύει συνειδητά τα τελευταία χρόνια στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας, έχοντας εντάξει ήδη από το 2019 στον σχεδιασμό της και την Πάρο και έχοντας αντιμετωπίσει στη συνέχεια καθυστερήσεις, όπως έχει συμβεί και με την περίπτωση του έτερου μεγαλοεπενδυτή του ομίλου της Prodea Ιnvestments AEEAΠ με τον εταίρο της Γιάννη Παπαλέκα για το «Porto Paros».

Μετά από καθυστερήσεις κοντά 1,5 έτους λόγω δικαστικών εμπλοκών, το νέο project της Grivalia Hospitality, με δυναμικότητα 38 δωματίων, θα ξεκινήσει από φέτος δοκιμαστικά τη λειτουργία του τον Ιούνιο και από τον Ιούλιο θα δέχεται κρατήσεις, συμπεριλαμβάνοντας και τη γαστρονομική κουλτούρα του διάσημου σεφ Νόμπου Ματσουχίσα, με το διεθνές brand «Matsuhisa» να αναλαμβάνει το fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Το πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο «Cosme», μέλος της αλυσίδας Luxury Collection της Marriott International, που άνοιξε πέρυσι με την υπογραφή του ξενοδοχειακού ομίλου Εmpiria Group, των Αντώνη Ηλιόπουλου και Κάλιας Κωνσταντινίδου (σ.σ.: ο οποίος έχει στην ομπρέλα του και τα πολυτελή «Parilio Paros Hotel» και «Acron Villas Paros»).

Προς επέκταση οδεύει η ξενοδοχειακή μονάδα ιδιοκτησίας της εισηγμένης Briq Properties ΑΕΕΑΠ στη Νάουσα, ενώ στα μεγάλα, νέα projects είναι και αυτό των 53 εκατ. ευρώ από την ΕΚΤΕΡ, που προωθείται εδώ και χρόνια στο νησί και συναντά, λόγω μεγέθους, αντιδράσεις.

Το μεικτό τουριστικό project της εταιρείας, η οποία έχει κατασκευάσει στο νησί και το πεντάστερο resort πολυτελείας «Summer Senses» στην περιοχή́ της Πού́ντας – Μά́ρπησσας, προχωρά σταδιακά σε επίπεδο εγκρίσεων, με την ΕΚΤΕΡ να έχει ανακοινώσει πρόσφατα ότι συνήψε στο χρηματοδοτικό σκέλος κοινό ομολογιακό δάνειο με την Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο συγχρηματοδότησης δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 42,64 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: newmoney

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions