Αρχική Travel Στο Ν. Αιγαίο η μία από τις 5 κοντινότερες πτήσεις στον κόσμο!

Στο Ν. Αιγαίο η μία από τις 5 κοντινότερες πτήσεις στον κόσμο!

5
Αεροδρόμιο Κάσου

Υπάρχουν ταξιδιώτες που φοβούνται να μείνουν για ώρες κλεισμένοι μέσα σε αεροπλάνο για να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Όμως υπάρχουν και πτήσεις που κρατούν μερικά δευτερόλεπτα της ώρας ή λεπτά και μεταξύ των πέντε γρηγορότερων στον κόσμο υπάρχει και μία πτήση στο νότιο Αιγαίο, που είναι μεταξύ αυτών.

1. Η πιο γρήγορη πτήση στον κόσμο είναι στα νησιά Westray προς Papa Westray, στη Σκωτία και διαρκεί συνήθως μόλις… 53 δευτερόλεπτα, με ένα  αεροπλάνο που έχει χώρο για 8 επιβάτες, με τον πιλότο να κάθεται σε ένα ανοιχτό πιλοτήριο μόλις λίγα εκατοστά μακριά!

2. Άλλη σύντομη πτήση είναι αυτή μεταξύ των νησιωτικών χωριών Minami-Daito και Kita-Daito, στην Ιαπωνία και διαρκεί τρία λεπτά.

3. Δε θα μπορούσαν να έλειπαν από τις σύντομες πτήσεις νησιά της Καραϊβικής. Έτσι, από το νησί St. Maarten, με τη διάσημη παραλία Maho, μπορεί ο επιβάτης να πάει στο διεθνές αεροδρομίο, Princess Juliana, που λειτουργεί ως περιφερειακός κόμβος για άλλα κοντινά νησιά, σε περίπου επτά λεπτά.

4. Σειρά τώρα έχουν τα νησιά Aran στην Ιρλανδία. Εκεί, από το αεροδρόμιο Connemara προς το Inisheer, σε αεροσκάφος 8 ατόμων θα διανύσει ο επιβάτης μία απόσταση σε 7 λεπτά. Το αξιοπερίεργο εδώ είναι ότι οι επιβάτες πριν να αναχωρήσουν ζυγίζονται!… ώστε μέσα στο αεροσκάφος να κατανεμηθούν στις θέσεις και να μην υπάρχει διαφορά μεταξύ δεξιάς και αριστερής πλευράς του!

5. Η γρηγορότερη πτήση στην Ελλάδα διαρκεί μερικά λεπτά! Είναι αυτή μεταξύ Καρπάθου και Κάσου όπου με πτήσεις της Olympic Air μεταξύ των δύο νησιών θα καλύψει ο επιβάτης την απόσταση 13 μιλίων σε 10 λεπτά!

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions