Αρχική Things to do Σημαντική εκδήλωση στην Πάρο για την αθλητική ψυχολογία

Σημαντική εκδήλωση στην Πάρο για την αθλητική ψυχολογία

12

Την περασμένη Κυριακή, 3 Μαρτίου, στην αίθουσα του ΕΠΑΛ Πάρου, αθλητές και γονείς παρακολούθησαν μία σημαντική ομιλία από την αθλητική ψυχολόγο, Φρόσω Πατσού.

Η κ. Φρόσω Πατσού υπήρξε μια από τις κορυφαίες αθλήτριες της χώρας μας έχοντας κατακτήσει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της στο πρωτάθλημα στίβου στα 100μ. με ατομικό ρεκόρ 11,31.

Έχοντας ζήσει μοναδικές στιγμές στην καριέρα της όπως το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αυστραλία και το 2004 στην Αθήνα, εκτός από την αθλητική καριέρα της είναι πτυχιούχος του Παντείου πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην αθλητική ψυχολογία. Ακόμα, είναι επιστημονική συνεργάτιδα της εθνικής ομάδας κλασικού αθλητισμού, της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ και του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.

Η αθλητική ψυχολόγος κατά την ομιλία της στην Πάρο, μίλησε σε δύο συνεδρίες για την αντιμετώπιση της σωστής ενθάρρυνσης των παιδιών ως προς τον αθλητισμό. Ο τρόπος προσέγγισης της στο θέμα του αθλητισμού και τη σωστή τοποθέτηση των γονιών -ως προς τον ρόλο του γονέα και όχι του προπονητή- ήταν ένα από τα θέματα που διευκρίνισε περισσότερο.

Όπως είπε πολλοί γονείς φέρονται λάθος άθελά τους στις προπονήσεις ή στους αγώνες των παιδιών τους. Αυτό είναι ένα σημαντικό λάθος αφού ιδιαίτερα στις προπονήσεις  δεν αφήνει το παιδί να συγκεντρωθεί και ο λόγος είναι η παρουσία των γονιών στον χώρο. Όπως σημείωσε πρέπει να είναι στους αγώνες οι γονείς για να ενθαρρύνουν με διακριτικότητα τα παιδιά, αλλά η παρουσία τους στις προπονήσεις αγχώνει τους μικρούς αθλητές.

Τέλος, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους γονείς οι οποίοι έθεσαν και τα ερωτήματα. όπου η κ. Πατσού έδωσε τις απαντήσεις της ξεχωριστά στον καθένα.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions