Αρχική Things to do Σημαντική δράση από την ΕΟΔ Κυκλάδων

Σημαντική δράση από την ΕΟΔ Κυκλάδων

17

Ένα πενθήμερο γεμάτο δράσεις είναι ο απολογισμός της ΕΟΔ Κυκλάδων (παράρτημα Πάρου), από τις 12 έως τις 16 Ιουνίου 2024,

Συγκεκριμένα, η ΕΟΔ μετείχε:

– Το απόγευμα της Τετάρτης 12/6 μετά από κλήση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, μέλη μετέβησαν με το διασωστικό σκάφος της ομάδας, στην Αμοργό, προς αναζήτηση αγνοούμενου αλλοδαπού. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Αστυνομικό τμήμα Αμοργού, το Λιμεναρχείο και εθελοντές της ΕΔΟΚ Αμοργού, ως αργά το βράδυ και επαναλήφθηκε με το πρώτο φως της επόμενης ημέρας ως το απόγευμα, με χρήση θερμικής κάμερας. Στην έρευνα συμμετείχε το ελικόπτερο του συνεργαζόμενου, με την ΕΟΔ, οργανισμού SKY HOPE AMKE.

–  Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων με το διασωστικό CHIARA, κάλυψαν σε επίπεδο Πρώτων Βοηθειών, τον αγώνα ιστιοπλοϊκών σκαφών CYCLADES CUP ANTIPAROS 2024, του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας.

– Το απόγευμα του Σαββάτου 15/6  μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας, μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων, ανταποκρινόμενα σε κλήση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, μετέβησαν, με το διασωστικό σκάφος στη Σίκινο, προς αναζήτηση αγνοούμενων αλλοδαπών. Οι έρευνες ξεκίνησαν αμέσως μόλις έφτασαν στο νησί, σε συνεργασία με την Αστυνομία και τον δήμο Σικίνου, με χρήση θερμικής κάμερας. Συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ και επαναλήφθηκαν την επόμενη ημέρα ως το απόγευμα. Και σ’ αυτή την έρευνα συμμετείχε το ελικόπτερο του συνεργαζόμενου, με την ΕΟΔ, οργανισμού SKY HOPE AMKE.

– Τη διοργάνωση PAROSWAY, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, κάλυψαν σε επίπεδο Πρώτων Βοηθειών, μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών.

Τέλος, σε ανακοίνωσή της η ΕΟΔ Κυκλάδων σημειώνει: «Ευχαριστούμε θερμά τον δήμο Αμοργού, την ΕΔΟΚ Αμοργού -ιδιαίτερα την πρόεδρο της, Σοφία Ατσά- και τον δήμο Σικίνου, για τη φιλοξενία. Επίσης, τους διοργανωτές του CYCLADES CUP ANTIPAROS 2024 & του PAROSWAY για τις ευγενικές χορηγίες τους στην ομάδα».

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions