Αρχική Things to do Γόβες αξίας 19,9 εκ. ευρώ!

Γόβες αξίας 19,9 εκ. ευρώ!

4

Τα «διαμαντένια παπούτσια του πάθους» (Passion Diamond shoes) που εκτέθηκαν στο Ντουμπάι, κατασκευάστηκαν στην Ιταλία και είναι διακοσμημένα με 236 μικρά διαμάντια. Παράλληλα, ένα μεγάλο διαμάντι 15 καρατίων κοσμεί το μπροστινό τους μέρος.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Passion Jewellers, Χεμάνι Καραμχαντάνι, σχεδιάζει στο μέλλον τη δημιουργία παπουτσιών, όχι μόνο από διαμάντια, αλλά και από ρουμπίνια και ζαφείρια, κατά παραγγελία.

Όταν παρουσιάστηκαν τα συγκεκριμένα παπούτσια το 2018 σε δημοπρασία παρουσία 50 πλούσιων πελατών η τιμή τους ήταν 17 εκ. δολάρια.

Στη συνέχεια ο ιταλός σχεδιαστής Αντόνιο Βιέτρι, παρουσίασε στο Dubai Marina Hotel, ένα ζευγάρι παπουτσιών με πολύτιμες πέτρες για να τραβήξει την προσοχή των πλουσιότερων πελατών, ειδικά εκείνων από τις χώρες του Κόλπου. Ο Βιέτρι διαμόρφωσε μια ασημένια πλατφόρμα για τα σανδάλια με ψηλά τακούνια από καθαρό χρυσάφι.

 Σχεδίασε το επάνω τμήμα με ασήμι και χρυσό, δημιουργώντας ένα διακοσμητικό που μοιάζει με κορώνα διακοσμημένη με διαμάντια 30 καρατίων, ενώ χρησιμοποίησε έναν σπάνιο μετεωρίτη της Αργεντινής από το 1576 για να ενισχύσει το λαμπερό στυλ του παπουτσιού. Σήμερα (2024), η τιμή αυτών των παπουτσιών ανέρχεται στα 19,9 εκ. δολάρια!

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions