Το πιο γευστικό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα. Είναι δροσερό, εύκολο και πεντανόστιμο. Θα το λατρέψετε μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
4 αυγά
8 κ σ ζάχαρη
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
500 γρ γάλα φρέσκο
6 κ.σ. κορν φλαουρ
2 βανίλιες,
250 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα αυγά, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Διαλύουμε σε λίγο γάλα το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στην εστία σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ρίχνοντας το υπόλοιπο γάλα. Μόλις πήξει αφαιρούμε από την εστία, την ρίχνουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
Αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Την βγάζουμε και ρίχνουμε μέσα της το βούτυρο σε κομματάκια και την χτυπάμε στο μίξερ για 3 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα σκεύος 200 ml γάλα φρέσκο. Βουτάμε δευτερόλεπτα σαβαγιάρ και βάζουμε μια στρώση στο τάπερ η ταψί. Ρίχνουμε πάνω την κρέμα.