Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.
Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ: – Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε – Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο – Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα – Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του – Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο – Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα. – Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία. |