Αρχική Travel «Τουρισμός Για Όλους» | Ξεκινούν οι αιτήσεις

«Τουρισμός Για Όλους» | Ξεκινούν οι αιτήσεις

4

Ανοίγει την Πέμπτη, 14 Μαρτίου στις 14:00 η σχετική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και πλέον οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Φέτος, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αυξημένο voucher διακοπών, αξίας έως και 400 ευρώ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δικαίωμα υποβολής έχουν μέχρι και τη Δευτέρα 1 Απριλίου 23:59 όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι που καλύπτουν τα κριτήρια.  Το πρόγραμμα φέτος προβλέπει αυξημένη επιδότηση 200 ευρώ ανά δικαιούχο από 150 ευρώ που προβλέπονταν στο προηγούμενο Πρόγραμμα.

Ποσό ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:

– άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,

– έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.

– συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.

Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 400 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω.

Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς,.

Άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Αίτηση για το Πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλουν πολίτες που πληρούν τα κάτωθι εισοδηματικά κριτήρια:

Ατομικό

Χωρίς τέκνα 19.000 ευρώ

Με ένα τέκνο 20.500 ευρώ

Με δύο τέκνα 22.000 ευρώ

Με τρία τέκνα 24.000 ευρώ

Με περισσότερα τέκνα 29.000 ευρώ

Οικογενειακό

Χωρίς τέκνα 31.000 ευρώ

Με ένα τέκνο 32.500 ευρώ

Με δύο τέκνα 34.000 ευρώ

Με τρία τέκνα 36.000 ευρώ

Με περισσότερα τέκνα 41.000 ευρώ

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions