Αρχική food Οι θετικές συνέπειες της κατανάλωσης πρωινού

Οι θετικές συνέπειες της κατανάλωσης πρωινού

7

Το πρωινό γεύμα έχει φανεί από εκατοντάδες μελέτες πως μπορεί να εκκινήσει το μεταβολισμό σας και να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό για τη διαχείριση του βάρους. Επίσης, το πρωινό γεύμα:

Παρέχει ενέργεια: Το πρωινό αναπληρώνει τα αποθέματα γλυκόζης για να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειας και την εγρήγορσή σας, ενώ παρέχει επίσης άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την καλή υγεία.

Βοηθά στη διαχείριση του βάρους: Η κατανάλωση πρωινού μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση του βάρους και στη μείωση του κινδύνου διαβήτη τύπου 2 και καρδιακών παθήσεων μακροπρόθεσμα.

Παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά: Τα τρόφιμα πρωινού είναι πλούσια σε βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως φυλλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες, τα οποία είναι σημαντικά για τη συνολική υγεία και ευεξία.

Μπορεί να προστατεύσει την καρδιά σας: Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, όσοι δεν έτρωγαν πρωινό γεύμα είχαν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν καρδιακές παθήσεις από εκείνους που έτρωγαν.

Μπορεί να βοηθήσει στη συγκέντρωση και την απόδοση: Η κατανάλωση πρωινού έχει συνδεθεί με καλύτερες επιδόσεις σε παιδιά σχολικής ηλικίας, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της μνήμης και της προσοχής.

Μπορεί να βοηθήσει στην πέψη: Η κατανάλωση πρωινού μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να μειώσει την πιθανότητα δυσκοιλιότητας.

Μανώλης Μανωλαράκης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions