Αρχική food Τονοσαλάτα με ψητές πιπεριές

Τονοσαλάτα με ψητές πιπεριές

170

Ο τόνος στην κονσέρβα ή στο βάζο είναι μια εύκολη λύση για φαγητό και ταυτόχρονα ένα υλικό δημιουργικό. Η παρακάτω συνταγή για τονοσαλάτα θα σας εκπλήξει.

Υλικά

6 πιπεριές (κίτρινες και κόκκινες)

250 γρ. τόνος

50 γρ. ελιές

1 κλαδάκι μαϊντανό

1 πρέζα σκόρδο (φρέσκο ή σε σκόνη)

αλάτι

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγή

Πλένουμε τις πιπεριές, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί στον φούρνο με λίγες σταγόνες λάδι στους 170 βαθμούς.

Μόλις ψηθεί η φλούδα από τις πιπεριές, ύστερα από 35-40 λεπτά, τις βγάζετε.

Τις βάζετε σε ένα μπολ, τις σκεπάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν για 20 με 25 λεπτά.

Στη συνέχεια ξεφλουδίστε τις, και στραγγίστε τις.

Τις κόβετε σε λωρίδες, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση, τις ελιές, τον μαϊντανό, μια πρέζα σκόρδο και ανακατεύετε.

Τέλος, προσθέστε τον στραγγισμένο τόνο και ανακατέψτε απαλά, η σαλάτα είναι έτοιμη.

bluestarferries