Αρχική Things to do To Σωματείο Ατόμων με προβλήματα όρασης Κυκλάδων στο ΓΕ.Λ.ΠΑΡΟΥ

To Σωματείο Ατόμων με προβλήματα όρασης Κυκλάδων στο ΓΕ.Λ.ΠΑΡΟΥ

5

Τη Δευτέρα, 1 Απριλίου, επισκέφθηκε το ΓΕ.Λ. Πάρου το σωματείο ατόμων με προβλήματα όρασης Κυκλάδων «ΑΡΩΓΗ», που εδρεύει στη Σύρο, με μέλη από την Σύρο, την Τήνο, την Πάρο, και τη Νάξο.

Πραγματοποίησε ενημερωτική δράση προς τους μαθητές της Α΄ Λυκείου για θέματα που αφορούν στα άτομα με οπτική αναπηρία με σκοπό την συμπερίληψη των ατόμων αυτών, την ευαισθητοποίηση των ίδιων των μαθητών αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου καθώς και τη δημιουργία προσβάσιμων υποδομών.

Η πρόεδρος και ιδρύτρια του σωματείου «Αρωγή», Άννα Μαρία Φώσκολου από την Τήνο, έχοντας ως αφετηρία το προσωπικό της βίωμα αναφέρθηκε στην καθημερινότητα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με οπτική αναπηρία καθώς και στους τρόπους που μπορούν να διευκολύνουν την ζωή τους.

Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες / σταθμούς κι έγινε μια βιωματική βόλτα με το λευκό μπαστούνι στην αυλή του σχολείου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕ.Λ. Πάρου επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στην συζήτηση και στη δράση που ακολούθησε και γι’ αυτόν τον λόγο ευχαριστούν το σωματείο «ΑΡΩΓΗ» για την ενημέρωση και την πρόεδρό του Άννα Μαρία Φώσκολου.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions