Αρχική Business To νέο MINI Cooper ήλθε στην Ελλάδα | Οι τιμές τους

To νέο MINI Cooper ήλθε στην Ελλάδα | Οι τιμές τους

14

Το MINI Cooper μπήκε στη ζωή μας εδώ και πάνω από 6 δεκαετίες και θεωρείται δικαιολογημένα ο προπάτορας των σύγχρονων μικρών αυτοκινήτων με κύρια χαρακτηριστικά την ευελιξία, τις περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις και την εξαιρετική εκμετάλλευση κάθε εκατοστού.

Τα σύγχρονα MINI έχουν φυσικά μεγαλώσει σε σχέση με το παρελθόν, έχουν δημιουργήσει πλέον μια πολυμελή οικογένεια από διαφορετικές εκδόσεις (τρίθυρη, πεντάθυρο, σπορ, Countryman, Cabrio, κλπ.) και φυσικά ακολουθούν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες προσφέροντας και αμιγώς ηλεκτροκίνητες επιλογές.

Η ΜΙΝΙ ανήκει στον όμιλο BMW, ωστόσο τα αυτοκίνητα της εξακολουθούν να κατασκευάζονται στη Μεγάλη Βρετανία και διατηρούν εν πολλοίς τα βασικά χαρακτηριστικά του αυθεντικού πρώτου μοντέλου, που είχε σχεδιάσει -σύμφωνα με τον αστικό μύθο- ο ελληνικής καταγωγής σερ Άλεκ Ισιγώνης πάνω σε μια χαρτοπετσέτα.

Όλα αυτά ισχύουν και για το ΜΙΝΙ πέμπτης γενιάς, που έφτασε και στην Ελλάδα και φέρει την ονομασία Cooper ανεξαρτήτως έκδοσης και τύπου κινητήριου συνόλου.

Οι τιμές του βενζινοκίνητου μοντέλου ξεκινούν από 25.500 ευρώ στη βασική έκδοση Cooper S με τρικύλινδρο μοτέρ με 156 ίππους (0 – 100 χλμ./ώρα σε 7,7’’) και από 30.780 ευρώ στη δίλιτρη Cooper S με 204 άλογα (0 – 100 χλμ./ώρα σε 6,6’’).

Τα ηλεκτροκίνητα ΜΙΝΙ Cooper E και Cooper SE ξεκινούν αντίστοιχα από 33.450 και 37.450 ευρώ, που μειώνονται ωστόσο σε 25.350 και 28.450 ευρώ χάρη στη γενναία επιδότηση του νέου προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».

Στην πρώτη περίπτωση αποδίδει το ηλεκτρικό μοτέρ 184 ίππους, προβλέπεται μπαταρία χωρητικότητας 40,7 kWh και φτάνει η αυτονομία έως τα 305 χιλιόμετρα, ενώ το Cooper SE εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 218 ίππων και μεγαλύτερη μπαταρία 54,2 kWh, χάρη στην οποία αυξάνεται η αυτονομία έως τα 402 χιλιόμετρα.

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions