Αρχική food Το απίστευτο κόλπο για κρύο νερό χωρίς ψυγείο!

Το απίστευτο κόλπο για κρύο νερό χωρίς ψυγείο!

15

Το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες ψάχνουμε πάντα τρόπους για να δροσιστούμε. Πέρα από τα δροσιστικά ροφήματα, τα φρούτα εποχής, τα smoothies και τους χυμούς, ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να το πετύχουμε είναι φυσικά να πιούμε νερό!

Κι αν το νερό μας είναι εκτός ψυγείου; Υπάρχει τρόπος να γίνει δροσερό; Ένα κόλπο που αξίζει να δοκιμάσετε και μπορείτε να το κάνετε και εκτός σπιτιού, αρκεί να έχετε μαζί σας τα… κατάλληλα σύνεργα!

Τι θα χρειαστείτε; Ένα μπουκαλάκι νερό και ένα βρεγμένο ύφασμα (πανί, μπλούζα, ακόμη και πετσέτα). Πώς θα πετύχει το κόλπο;

Αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Βρέχουμε πολύ καλά το ύφασμα και το στραγγίζουμε καλά, ώστε να διατηρηθεί μεν αρκετά υγρό αλλά να μη στάζει. Τυλίγουμε στη συνέχεια το μπουκάλι του νερού στο ύφασμα και βεβαιωνόμαστε ότι έχει καλυφθεί όλη η επιφάνειά του από αυτό.

Τοποθετούμε το μπουκάλι έτσι τυλιγμένο στον ήλιο! Ναι, καλά ακούσατε! Στον ήλιο! Αυτό το φαινόμενο λέγεται θερμοδυναμική. Η θερμότητα από τις ακτίνες του ήλιου, θα απορροφήσει την υγρασία του υφάσματος. Αυτή με τη σειρά της θα απορροφήσει τη θερμότητα του μπουκαλιού, με αποτέλεσμα να δροσίσει το εσωτερικό του, κατεβάζοντάς του τη θερμοκρασία. Αυτή η τεχνική λειτουργεί εξίσου καλά τόσο για τα πλαστικά και τα γυάλινα μπουκάλια, όσο και για τις συσκευασίες αλουμινίου.

Άλλα εξίσου αποτελεσματικά κόλπα

Με χοντρό αλάτι και πάγο

Αν κανονίζετε πικνικ σε εξωτερικό χώρο, τότε αυτό το κόλπο μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε δροσερά τα ποτά σας. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε μια ικανοποιητική ποσότητα πάγου. Στη συνέχεια προσθέτουμε χοντρό αλάτι. Και ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη τα ποτά που θέλουμε να δροσίσουν. Το αποτέλεσμα είναι μαγικό! Ο πάγος λιώνει άμεσα με αυτόν τον τρόπο ενώ σε 2 μόλις λεπτά μπορεί να έχουμε ένα πολύ δροσερό αποτέλεσμα.

Μέσα σε φυσικό κρύο νερό

Αν βρίσκεστε σε κάποιο πάρκο, όπου υπάρχει φυσική λίμνη ή και θάλασσα, τότε μπορείτε να βουτήξετε το νερό σας στο νερό, ώστε να το δροσίσετε. Προτού το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά κλεισμένο!

ΠΗΓΗ: cantina

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions