Αρχική Things to do Τι προκαλεί το σκάσιμο των χειλιών

Τι προκαλεί το σκάσιμο των χειλιών

6

Τα σκασμένα χείλη -ιδιαίτερα τον χειμώνα- μπορεί να προκληθούν από περιβαλλοντικές αλλαγές που οδηγούν στην εξάτμιση του νερού στο ανώτερο στρώμα των χειλιών σας. Σε πιο κρύα, λιγότερο υγρά περιβάλλοντα, οι άνθρωποι συχνά παρουσιάζουν ερεθισμό στα χείλη. Ο άνεμος απλά κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Πώς θεραπεύονται

Αντισταθείτε στην παρόρμηση να γλείφετε τα σκασμένα χείλη

Το σάλιο μπορεί να προσφέρει μια γρήγορη λύση, στην πραγματικότητα κάνει τα πράγματα χειρότερα μακροπρόθεσμα. Αν και μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, όταν γλείφετε τα χείλη σας, τα οποία είναι πιο ευαίσθητα από άλλα μέρη του δέρματος, το σάλιο εξατμίζεται, αφήνοντάς τα πιο ξηρά από πριν,

Φορέστε ενυδατικά προϊόντα για τα χείλη

Το ματ κραγιόν μπορεί να φαίνεται εξαιρετικά κομψό, αλλά μπορεί να είναι αρκετά ξηρό. Όταν κάνει κρύο και η ατμόσφαιρα είναι ξηρή έξω, επιλέξτε κραγιόν που είναι ενυδατικά για να βοηθήσουν στη μείωση της ξηρότητας ή, ακόμα καλύτερα προσπαθήστε να φοράτε lip balm. Όταν αναζητάτε το καλύτερο κραγιόν για ξηρά χείλη, να έχετε υπόψη σας ότι ορισμένα συστατικά στο lip balm, όπως η καμφορά, η φαινόλη και η μενθόλη, μπορούν στην πραγματικότητα να ξηράνουν περισσότερο τα χείλη. Προτείνει να αναζητάτε προϊόντα με βάση τα έλαια – αυτά συχνά αποτελούν τις καλύτερες ενυδατικές κρέμες για τα χείλη. Αναζητήστε το σιτέλαιο, το αμυγδαλέλαιο, το έλαιο τζοτζόμπα, το έλαιο καρύδας, το ηλιέλαιο και το βαμβακέλαιο. Αυτά ενυδατώνουν πραγματικά τα χείλη. Συνιστά επίσης να αναζητάτε αλόη και βούτυρο καριτέ στο lip balm της επιλογής σας.

Ξηρός αέρας σημαίνει ξηρό δέρμα!

Τον χειμώνα, τα συστήματα θέρμανσης εσωτερικών χώρων μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία από τον αέρα, αφήνοντας το σπίτι σας εντελώς στεγνό. Οι ειδικοί εξηγούν ότι αν κοιμάστε με έναν υγραντήρα θα διατηρήσετε τα χείλη σας ενυδατωμένα.

Μην τα ξεφλουδίζετε!

Είναι δελεαστικό να ξεφλουδίσετε τα χείλη όταν είναι σκασμένα. Αλλά το ξεφλούδισμα μπορεί να αφαιρέσει μαζί του το υγιές δέρμα, οδηγώντας σε ερεθισμό ή ακόμα και σε σκασμένα χείλη, καθυστερώντας τελικά την επούλωση.

  Τέλος, άν έχετε ιστορικό έρπητα ζωστήρα, κάθε είδους αποξεστική θεραπεία στα χείλη σας θα τα επιδεινώσει. Σε αυτή την περίπτωση, είναι χρήσιμο να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μιλήσετε με έναν γιατρό.

  deya-parou

  criosparos

  bluestarferries

  goldenstarferries

  jmconstructions