Αρχική Things to do Τα θαυματουργά δαμάσκηνα!

Τα θαυματουργά δαμάσκηνα!

9

Προσθέτοντας δαμάσκηνα στην διατροφή μας βάζουμε ακόμα ένα λιθαράκι στην προσπάθειά μας για καλύτερη υγεία.

Μία μερίδα δαμάσκηνα ίσως να μην μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες μας στα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, όμως συμβάλλει σημαντικά.

Τα φυτοχημικά που περιέχουν τα δαμάσκηνα και με τη βοήθεια και άλλων θρεπτικών συστατικών του, προστατεύουν την καρδιά από φλεγμονές.

Ακόμα, το δαμάσκηνο περιέχει ποτάσιο, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση του νατρίου μέσω των ούρων και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Επίσης, οι φυτικές ίνες εμποδίζουν την γρήγορη απορρόφηση της γλυκόζης και έτσι το ζάχαρο στο αίμα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Σημειώνουμε ότι το δαμάσκηνο έχει φυτοχημικά που λέγονται φαινόλες. Αυτές έχουν αντιοξειδωτική δράση και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες. Ομοίως, τα δαμάσκηνα καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα αφού περιέχουν σορβιτόλη, ένα φυσικό γλυκαντικό που δρα και σαν καθαρτικό.

Ακόμα, τα φρέσκα δαμάσκηνα διατηρούνται στο ψυγείο για μία με δύο εβδομάδες.  Καλύτερο είναι να καταναλώνονται ωμά και όχι μαγειρεμένα, γιατί έτσι διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά τους. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, για να τα διατηρήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τα αποθηκεύουμε σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς. Με αυτόν το τρόπο μπορούν να διατηρηθούν και ως έξι μήνες. Αν τα δοχεία αυτά τα βάλουμε στην κατάψυξη, η διάρκεια ζωής τους θα διπλασιαστεί.

  • Με πληροφορίες από viologika.gr
deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions