Αρχική Lifestyle Συνέντευξη με τον παριανό συγγραφέα Νίκο Βεντουρή (Vids)

Συνέντευξη με τον παριανό συγγραφέα Νίκο Βεντουρή (Vids)

5

Ο Ναουσαίος συγγραφέας, Νίκος Βεντουρής (ένας από τους πιο ενδιαφέροντες πολίτες του νησιού μας), μας άνοιξε το σπίτι του και μας υποδέχτηκε μαζί με τη σύζυγό του κ. Ειρήνη, στο αγαπημένο του χωριό, τη Νάουσα.

Γεννημένος Ναουσαίος όπως τόνισε, μίλησε για τον τόπο του και την Πάρο που τον ενέπνευσε να γράψει μερικά από τα βιβλία του!

Γοητευμένος με τα βιβλία από παιδί και ιδιαίτερα από τα αστυνομικά μυθιστορήματα, στην ηλικία των 25 ετών ξεκίνησε να γράφει τις πρώτες του γραμμές σ’ ένα τετράδιο. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ολοκλήρωσε την πρώτη του ιστορία! Ούτε φανταζόταν ποτέ ότι κάποια χρόνια αργότερα αυτές οι γραμμές θα γινόντουσαν βιβλία.

«Πρωταγωνίστρια» συνήθως η Πάρος στα βιβλία του. Μέσα από τα αστυνομικά του μυθιστορήματα μιλάει για το αγαπημένο του νησί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία με ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο.

Η αγάπη του για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν κρύβεται όπως δεν μπόρεσε να κρύψει και τους φόβους του για να μη χαθεί η παράδοση και ο πολιτισμός στον χρόνο. Απολαμβάνει να βλέπει τη νεολαία να δημιουργεί και να κρατάει τον τόπο ζωντανό με εκδηλώσεις, γιορτές και θεατρικές παραστάσεις. Επόμενος στόχος του είναι ένα θεατρικό έργο με την υπογραφή του!

Εμείς θα του ευχηθούμε από καρδιάς ο στόχος του να γίνει πραγματικότητα και να τον απολαύσουμε τα έργα του και σε θεατρική παράσταση.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions