Αρχική Things to do Συμβουλές μακιγιάζ για γυναίκες άνω των 50

Συμβουλές μακιγιάζ για γυναίκες άνω των 50

8

Εδώ και αιώνες οι γυναίκες αναζητούν το μυστικό της νεότητας, εκείνο που θα τις κρατήσει λαμπερές και όμορφες για πάντα.

Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές μακιγιάζ για γυναίκες μετά τα πενήντα.

Επιδερμίδα

-Το foundation τείνει να “κάθεται” στις λεπτές γραμμές και να μην κολακεύει ιδιαίτερα τις ώριμες επιδερμίδες. Ιδανικά προτιμήστε ένα ελαφρύ concealer για να καλύψετε τυχόν ατέλειες, ή διαφορετικά απλώστε μια μικρή ποσότητα foundation αν νιώθετε ότι η επιδερμίδα σας το έχει ανάγκη χρησιμοποιώντας ένα νωπό σφουγγαράκι μακιγιάζ.

-Η θαμπή ώριμη επιδερμίδα απαιτεί ένα καλό ενυδατικό primer, που θα κλειδώσει την υγρασία και θα χαρίσει λείο αποτέλεσμα.

-Για να κάνετε την επιδερμίδα σας να δείχνει λαμπερή και νεανική, απλώστε ένα υγρό ρουζ στα μήλα. Για ακόμη πιο φωτεινό look μπορείτε να το αναμίξετε με λίγο highlighter.

Μάτια

-Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα eye primer και έπειτα απλώστε μια neutral σκιά στο κινητό βλέφαρο για να δώσετε λάμψη στο βλέμμα. Αποφύγετε τα έντονα eye looks με τις σκιές που φτάνουν μέχρι την κόγχη του ματιού ή το κόκκαλο του φρυδιού.

-Χρησιμοποιήστε μια μαύρη μάσκαρα για να τονίσετε τα μάτια σας και να δώσετε ένταση στο βλέμμα.

Χείλη

-Ένα ενυδατικό κραγιόν με satin υφή είναι ό,τι πρέπει για τις γυναίκες άνω των 50. Τα ματ κραγιόν από την άλλη μπορούν να προσθέσουν χρόνια και να κάνουν τα χείλη να δείχνουν αφυδατωμένα και θαμπά.

Bonus tips

-Αποφύγετε τις πούδρες, καθώς μπορούν να κάνουν την ώριμη επιδερμίδα να δείχνει πραγματικά θαμπή. Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, απλώστε μια πολύ μικρή ποσότητα από διάφανη πούδρα με ένα φαρδύ πινέλο στη ζώνη Τ.

-Για να περιορίσετε την ποσότητα concealer που χρησιμοποιείτε στην περιοχή κάτω από τα μάτια, ενσωματώστε στη skincare ρουτίνα σας ενυδατικές μάσκες ματιών, που θα μειώσουν την όψη των μαύρων κύκλων.

Βίκυ Χριστοπούλου

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions