Αρχική food Στην κορυφή της γευσιγνωσίας τρία ελληνικά φαγητά της μαμάς μας!

Στην κορυφή της γευσιγνωσίας τρία ελληνικά φαγητά της μαμάς μας!

44

Το «Taste Atlas», δηλαδή, η «Βίβλος» των καλοφαγάδων περιέλαβε τρία κλασικά ελληνικά φαγητά στη λίστα των πιο δημοφιλών μαγειρευτών φαγητών στον φούρνο.

Ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες  στον δημοφιλή ιστότοπο είναι η Top 100 Casseroles in the World, στην οποία υπάρχουν τρία ελληνικά φαγητά, από εκείνα που μαγειρεύουν οι μαμάδες μας!

Ποια είναι;

Παστίτσιο!

Χοντρό μακαρόνι, κιμάς μαγειρεμένος με ντομάτα με αρωματικά και μπεσαμέλ. Το παστίτσιο είναι το φαγητό που αγάπησαν και αγαπούν οι πάντες.

Όπως γράφει το «Taste Atlas», «Αυτό το πιάτο πήρε το όνομά του από το ιταλικό pasticcio, μια μεγάλη οικογένεια πιτών με ζυμαρικά και ραγού. Το παστίτσιο είναι για τους Έλληνες ό,τι είναι τα λαζάνια για τους Ιταλούς και ό,τι είναι τα mac and cheese για τους Αμερικανούς – έντονα αρωματικά, πλούσια και κολλώδη στρώματα σωληνοειδών ζυμαρικών σε μια πλούσια σάλτσα που αποτελείται από ντομάτες και κιμά αρνιού, που ολοκληρώνεται με σάλτσα μπεσαμέλ και, ιδανικά, πασπαλίζεται με τριμμένο κεφαλοτύρι ή κασέρι».

Γιουβέτσι

Το γιουβέτσι είτε με μοσχάρι είτε (καλύτερα) με αρνάκι κοκκινιστό, μαγειρεύεται κυρίως στις γιορτές και στα μεγάλα τραπέζια, αφού ο συνδυασμός του κρέατος με το ζυμαρικό μπορεί να χορτάσει πολλά στόματα και όταν τρώγεται ζεστό, απευθείας από τον φούρνο, είναι το τέλειο φαγητό!

Μουσακάς

Είναι το πιο δημοφιλές πιάτο της χώρας μας και το «Taste Atlas», σημειώνει γι’ αυτό:

«Ο μουσακάς είναι ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά πιάτα – αποτελείται από κιμά αρνιού και στρώσεις μελιτζάνας σε φέτες, καλυμμένη με ένα παχύ στρώμα σάλτσας μπεσαμέλ που γίνεται χρυσαφένια και τραγανή καθώς ψήνεται. Το αρνί μερικές φορές αντικαθίσταται με μοσχαρίσιο κρέας, ενώ οι μελιτζάνες μπορεί να αντικατασταθούν με κολοκυθάκια ή πατάτες. Ο μουσακάς δεν είναι ένα καθημερινό πιάτο – ψήνεται ως ειδικό κέρασμα για τους καλεσμένους και την οικογένεια τις γιορτινές ημέρες. Ο μουσακάς είναι εξαιρετικά υγιεινός λόγω της αφθονίας των λαχανικών που χρησιμοποιούνται στο πιάτο. Κόβεται συνήθως σε τετράγωνα και σερβίρεται ζεστός, όχι καυτός, καθώς το πιάτο χρειάζεται λίγο χρόνο ξεκούρασης για να σφίξει».

deya-parou

bluestarferries

jmconstructions