Το σκορδόψωμο είναι η καλύτερη ιδέα για ορεκτικό ή για συνοδευτικό στο ποτό μας.
Υλικά
8 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακό
1 φραντζόλα ψωμί
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κλαδάκια φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένα (περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού)
1/4 κουτ. γλυκού ρίγανη
1/4 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/8 κουρ. γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στη συνέχεια στρώνουμε στη λαμαρίνα μας μια λαδόκολλα. Κόβουμε τη φραντζόλα στη μέση και στη συνέχεια κάθε κομμάτι στα 2. Τοποθετούμε το ψωμί με την εσωτερική του πλευρά προς τα πάνω.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε την πάστα σκόρδου. Ανακατεύουμε το βούτυρο μαζί με τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου, τον μαϊντανό, το σκόρδο σε σκόνη και το πιπέρι καγιέν. Τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη πάστα. Απλώνουμε την πάστα σκόρδου πάνω στις φέτες ψωμιού και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στις άκρες, δηλαδή 4-5 λεπτά.