Αρχική Business Σε εξέλιξη έργα 160 εκ. ευρώ στο Νότιο Αιγαίο

Σε εξέλιξη έργα 160 εκ. ευρώ στο Νότιο Αιγαίο

5

Το νησί της Κω επισκέφθηκε, χθες, Τρίτη 28 Μαΐου 2024, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Νίκος Ταχιάος, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των έργων που προωθούνται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 160 εκατ. ευρώ.

Ο Νίκος Ταχιάος μετέβη στο αεροδρόμιο «Ιπποκράτης» του νησιού, στο οποίο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συμμόρφωσης με τις κανονιστικές απαιτήσεις του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA). Έτσι, από φέτος το καλοκαίρι θα αρθούν πλέον όλοι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ). 

Ακόμα, επισκέφθηκε τους χώρους όπου θα ανεγερθούν το νέο Δικαστικό Μέγαρο, για το οποίο η σύμβαση μελέτης και κατασκευής υπογράφηκε στις αρχές Απριλίου και το νέο Γενικό Νοσοκομείο που βρίσκεται σε στάδια προμελετών, έργα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το νησί.

Ενδεικτικά τα κυριότερα έργα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα που αφορούν σε:

Αεροδρόμια, όπως η ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών του νέου αεροδρομίου στην Πάρο, η επέκταση και βελτίωση του πεδίου ελιγμών του Κρατικού Αερολιμένα στη Νάξο και η επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων στη Σύρο.

Παράλληλα, προχωρούν οι εργασίες συμμόρφωσης προς τις κανονιστικές απαιτήσεις της ΕASA των αεροδρομίων Μυκόνου, Σαντορίνης και Ρόδου.

Αρδευτικά έργα, όπως η κατασκευή φράγματος και αγωγού μεταφοράς Σχοινά στην Κάρπαθο και η κατασκευή του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο.

Κτιριακά έργα, όπως η συντήρηση του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η επέκταση στο κτιριακό συγκρότημα του Μουσικού Σχολείου στη Ρόδο και οι εργασίες στο νέο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Λειβάδα, Αρχαγγέλου Ρόδου. 

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions