Αρχική food Σαββατιάτικο φαγητό στα γρήγορα | Κοκκινιστό λαχανόρυζο

Σαββατιάτικο φαγητό στα γρήγορα | Κοκκινιστό λαχανόρυζο

58

Κοκκινιστό λαχανόρυζο με απλά υλικά που σίγουρα έχουμε σπίτι μας ή μπορούμε να αγοράσουμε σε περίπτωση που θέλουμε να φτιάξουμε και γρήγορο.

Υλικά

1 κιλό λάχανο

1/2 φλιτζάνι λάδι

1 κρεμμύδι

1 πράσο

2 καρότα

αλάτι, πιπέρι

200 γραμμ. ρύζι γλασέ

1 κουταλιά ντομάτα πελτέ

2-3 μεγάλες ντομάτες

1/2 κουταλάκι ζάχαρη

χυμό 1 λεμονιού

μαϊντανός ψιλοκομμένος

Παρασκευή φαγητού

Κόβουμε το λάχανο σε λωρίδες πάχους 1-2 εκατοστών. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο που έχουμε ψιλοκόψει για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα ροδέλες και το λάχανο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να χάσει τον όγκο του. Προσέχουμε να μην αρπάξει και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για ένα λεπτό και ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες, τον πελτέ και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε το φαγητό για 20-25 λεπτά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Όσο είναι ακόμα ζουμερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, 2-3 κουταλιές λάδι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

bluestarferries