Ο ροφός είναι πετρόψαρο και συχνάζει σε βραχώδεις βυθούς, σε βάθη από 5-300 μέτρα. Είναι κυρίαρχο ψάρι στη Μεσόγειο και λατρεύει τα ζεστά νερά. Η νοστιμιά του είναι γνωστή από την αρχαιότητα.
Υλικά για τέσσερις μερίδες
1 ροφό περίπου 2 κιλά
Πατάτες (ανάλογα με το ταψί)
2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτήρι λάδι
2 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
- Καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια του και το πλένουμε καλά.
- Καθαρίζουμε και τις πατάτες και τα βάζουμε όλα μαζί στο ταψί και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι τα λεμόνια την μουστάρδα τα σκόρδα και τη ρίγανη και περιχύνουμε το ψάρι και τις πατάτες.
- Προσθέτουμε λίγο νερό, αλατοπιπερώνουμε ξανά από πάνω και ριχνουμε και λίγη ρίγανη και βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.