Αρχική food Ροφός λεμονάτος σε μία ώρα!

Ροφός λεμονάτος σε μία ώρα!

70

Ο ροφός είναι πετρόψαρο και συχνάζει σε βραχώδεις βυθούς, σε βάθη από 5-300 μέτρα. Είναι κυρίαρχο ψάρι στη Μεσόγειο και λατρεύει τα ζεστά νερά. Η νοστιμιά του είναι γνωστή από την αρχαιότητα.

Υλικά για τέσσερις μερίδες

1 ροφό περίπου 2 κιλά

Πατάτες (ανάλογα με το ταψί)

2 λεμόνια

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 ποτήρι λάδι

2 κ.σ. μουστάρδα

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. Καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια του και το πλένουμε καλά.
  • Καθαρίζουμε και τις πατάτες και τα βάζουμε όλα μαζί στο ταψί και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι τα λεμόνια την μουστάρδα τα σκόρδα και τη ρίγανη και περιχύνουμε το ψάρι και τις πατάτες.
  • Προσθέτουμε λίγο νερό, αλατοπιπερώνουμε ξανά από πάνω και ριχνουμε και λίγη ρίγανη και βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.
bluestarferries