Μία κουζίνα μαγειρέματος με τρία «μάτια», σχάρα και πλάκα ψησίματος,, που είναι ηλικίας 2500 ετών, αποδεικνύει την εφευρετικότητα των αρχαίων Ελλήνων.
Το αρχαιολογικό εύρημα είναι από τη Δήλο και προφανώς είναι ένα από τα επιτεύγματα στην Αρχαία Ελλάδα, αν αναλογιστούμε τα υλικά της τότε εποχής.
Τέλος, για να κατανοήσει ο αναγνώστης το επίτευγμα, να σημειώσουμε ότι η εφεύρεση της κουζίνας με μάτια και φούρνο έγινε μόλις το 1909 από τον Αμερικάνό Lloyd Groff Copeman, και οι αρχαίοι Έλληνες με τα μέσα της εποχής τους στην ουσία την είχαν εφεύρει…