Αρχική Things to do Πολεμικό Ναυτικό: Εντυπωσιακά πλάνα από τις ασκήσεις «ΚΑΤΑΙΓΙΣ» και «ΛΑΙΛΑΨ»

Πολεμικό Ναυτικό: Εντυπωσιακά πλάνα από τις ασκήσεις «ΚΑΤΑΙΓΙΣ» και «ΛΑΙΛΑΨ»

17

Τα νεοαποκτηθέντα ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου MH-60R (Romeo) του Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχαν για πρώτη φορά σε επιχειρησιακη εκπαίδευση, και συγκεκριμένα στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24».

Η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24» διεξήχθη από το Σάββατο 1η έως την Πέμπτη 6η Ιουνίου, ενώ από την Τετάρτη 12 έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, διεξήχθη η άσκηση «ΛΑΙΛΑΨ 2/24» του Πολεμικού Ναυτικού, στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Στις Ασκήσεις, πέρα από τα ελικόπτερα Romeo, συμμετείχαν Πλοία των Διοικήσεων, Φρεγατών (ΔΦΓ), Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ), Υποβρυχίων (ΔΥ), Αμφιβίων Δυνάμεων (ΔΑΔ), Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ), Πλοίων Επιτήρησης (ΔΠΕ), Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ), Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), μέσων του ΓΕΕΘΑ, αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και μέσων και προσωπικού από τον Στρατό Ξηράς και τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ).

Όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, οι εν λόγω εκπαιδεύσεις έγιναν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων του Αρχηγείου Στόλου, με σκοπό την αξιολόγηση της επιχειρησιακής σχεδίασης, καθώς και τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions