Αρχική Business Πάρος: Το πρώτο ηλεκτρικό παράθυρο στην Ευρώπη (Vids)

Πάρος: Το πρώτο ηλεκτρικό παράθυρο στην Ευρώπη (Vids)

4

Μια πρωτοποριακή και σύγχρονη μέθοδος ξεκίνησε από την Πάρο για το «έξυπνο» σπίτι.

«Δράστης» της παραπάνω μεθόδου είναι ο κ. Νίκος Κρητικός που ειδικεύεται στην ξυλουργική εδώ και πολλά χρόνια, και η εταιρία του μετράει 85 χρόνια επιτυχίας επί τρεις γενιές. Έχοντας στο πλευρό του τον γιο του Αντώνη Κρητικό, έρχεται να δώσει νέα ώθηση στην εταιρεία με νέες τεχνολογίες.

Η εταιρεία ειδικεύεται σε ξύλινα κουφώματα που είναι προϊόντα και κατασκευές υψηλών απαιτήσεων και διαχρονικής αξίας. Στον χώρο της έκθεσης του εργοστασίου «Kritikos wood» βρέθηκε το Parostoday, για να μας παρουσιάσει ο κ. Κρητικός μια νέα μέθοδο ώστε να μπορούμε να χειριστούμε τα κουφώματα του σπιτιού μας μ’ ένα μικρό χειριστήριο-κοντρόλ.

Η νέα αυτή μέθοδος -μέσω τεχνολογίας- μας επιτρέπει να μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρα και τις μπαλκόνοπορτες, είτε είμαστε στον καναπέ του σπιτιού μας, είτε βρισκόμαστε εκτός σπιτιού. Ρωτήσαμε να μάθουμε περισσότερα γιατί πραγματικά μας κίνησε την περιέργεια πώς γίνεται να μπορούμε να χειριστούμε και να ελέγχουμε το σπίτι μας ειδικά όταν λείπουμε με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού. Ο κ. Νίκος Κρητικός, μας είπε ότι πριν γίνει η εγκατάσταση των κουφωμάτων του σπιτιού ο ηλεκτρολόγος τοποθετεί τη σύνδεση wifi, η οποία συνδέεται με τον διακόπτη του σπιτιού και το χειριστήριο.

Η μέθοδος αυτή δεν εφαρμόζεται μόνο σε νέες κατασκευές οικιών αλλά και για ένα σπίτι το οποίο χρήζει χρειάζεται αλλαγή στα κουφώματα. Η τοποθέτηση είναι εύκολη και δεν απαιτεί έξτρα χρόνο στην παράδοση για την εγκατάσταση των κουφωμάτων. Επίσης, να συμπληρώσουμε ότι γίνεται για όποιο σχέδιο και χρώμα ξύλου επιθυμούμε ακριβώς όπως θα επιλέγαμε και τα απλά κουφώματα. Με αυτόν τον τρόπο της πρωτοποριακής μεθόδου (με το χειριστήριο των κουφωμάτων) μπαίνει τέλος στο άγχος για το ποιος θα κοιτάξει το σπίτι όταν λείπουμε ταξίδι ή όταν το σπίτι μας είναι κλειστό και πρέπει να μπει καθαρός αέρας. Μέσω της εφαρμογής από το κινητό τηλέφωνο μπαίνουμε και ανοίγουμε ή κλείνουμε τα παράθυρα με απόλυτη ασφάλεια, με προσωπικούς κωδικούς που μόνο ο ιδιοκτήτης γνωρίζει.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τη λειτουργία του όπως μας την έδειξε ο κ. Κρητικός.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions