Αρχική Business Ουίσκι, made in Larisa!

Ουίσκι, made in Larisa!

104

Το made in Larisa ουίσκι έχει όλα τα χαρακτηριστικά και τη γεύση του σκοτσέζικου, αλλά παρασκευάζεται διαφορετικά: Ως πρώτη ύλη δεν χρησιμοποιείται κριθάρι, αλλά ελληνικό κρασί που υφίσταται τριπλή απόσταξη.

Εμπνευστής του είναι ένας Λαρισαίος στρατιωτικός, ο νυν σμήναρχος εν αποστρατεία Αργύρης Ταραμονλής, ο οποίος έχει αφιερώσει σχδόν δυό δεκαετίες σε έρευνες και πειραματισμούς για τη δημιουργία ενός “ελληνικού” ουίσκι που δε θα διαφέρει από το παραδοσιακό σκοτσέζικο.

Το 1994 άρχισε να πειραματίζεται με το κρασί, δημιουργώντας τελικό προϊόν υψηλής ποιότητας. Λίγα χρόνια αργότερα σκέφτηκε να επεκτείνει τις δοκιμές του στο ουίσκι. Είχε την ιδέα να επιχειρήσει να το παρασκευάσει από κρασί, το οποίο διέθετε εν αφθονία ως παραγωγός.

Όπως λέει ο κ. Ταραμονλής, η παρασκευή ουίσκι από κρασί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή: πρέπει το κρασί να είναι καθαρό και χωρίς ξυλόπνευμα, ώστε το τελικό προϊόν να έχει γεύση καθαρού οινοπνεύματος. Κι άλλοι είχαν επιχειρήσει παλιότερα να βγάλουν ουίσκι από κρασί, αλλά το τελικό προϊόν τους είχε γεύση… τσίπουρου! Αντίθετα, αυτό που ίδιος παρασκευάζει δεν διαφέρει καθόλου από ουίσκι.

bluestarferries