Σε λίγους ανθρώπους δεν αρέσουν οι ομελέτες. Κι αυτό, γιατί υπάρχει η δυνατότητα να την φτιάξουμε με διαφορετικά υλικά και έτσι να έχουμε πολλές γευστικές παραλλαγές. Μια από αυτές, είναι και η ομελέτα με μελιτζάνες, ένα λαχανικό που δίνει καταπληκτική γεύση, σε όλα τα φαγητά.
Υλικά
4 αυγά
1 μελιτζάνα φλάσκα
1 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι
1 κουτ. σούπας κασέρι
1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
1 κουτ. σούπας φυτίνη, για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τη μελιτζάνα, σε φέτες πάχους 1 – 2 εκατοστών. Την αλατίζουμε και την τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο και την βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τρίβουμε τα τυριά.
Σ᾿ ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα, το πιπέρι και λίγο αλάτι. Βάζουμε σ᾿ ένα τηγάνι τη φυτίνη να κάψει, ρίχνουμε το μισό μείγμα από τα αυγά, τοποθετούμε τις μελιτζάνες και τις σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Όταν η ομελέτα μας, ροδίσει απ᾿ τη μια πλευρά, τη γυρνάμε κι απ᾿ την άλλη.
Εάν δεν μας αρέσει η φλούδα της μελιτζάνας, μπορούμε να την καθαρίσουμε και μετά να την κόψουμε σε φέτες.