Αρχική Things to do Νηστίσιμη παριανή συνταγή από τον Δημήτρη Καλανδράνη

Νηστίσιμη παριανή συνταγή από τον Δημήτρη Καλανδράνη

64

Ένα τοπικό νηστίσιμο φαγητό της Αλυκής Πάρου, το «καλαμαρούδι», το οποίο δεν είναι μόνο για τη Σαρακοστή αλλά για όλο τον χρόνο, μας παρουσιάζει ο κ. Δημήτρης Καλανδράνης.

ΥΛΙΚΑ

270 γρ καλαμάρι

120 γρ ρύζι μπασμάτι

2 φύλλα δάφνης

280 γρ νερό

50 γρ ελαιόλαδο

Κάπαρη, δυόσμος, κόκκινη πιπεριά.

Εκτέλεση

Κόβετε το καλαμάρι σε μικρά κομμάτια. Το βράζετε στη χύτρα ταχύτητας για 10 λεπτά με τη δάφνη και τα 280 γρ νερό.

Το νερό που θα μείνει από το καλαμάρι θα πρέπει να είναι 280 γρ. Αν λείπει να το συμπληρώσετε.

Το βάζετε στη φωτιά να πάρει μια βράση και ρίχνετε το ρύζι. Ρίχνετε το λάδι, βάζετε λίγο αλάτι και μερικούς κόκκους πιπέρι (6-7).

Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνετε τη φωτιά στο πιο χαμηλό σημείο για 8-10 λεπτά και το αφήνετε έως ότου πιεί το νερό και το ρύζι να γίνει σπυρωτό.

Το στολίζετε με κάπαρη, ψιλοκομμένο δυόσμο και κόκκινη πιπεριά.

Καλή σας όρεξη!

bluestarferries