Αρχική Business Νέα μπαταρία LFP της Geely με κάλυψη 1 εκ. χλμ.

Νέα μπαταρία LFP της Geely με κάλυψη 1 εκ. χλμ.

40

Η Geely παρουσίασε μια νέα μπαταρία LFP για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η οποία, όπως υποστηρίζει, θα επαρκεί για την κάλυψη 1 εκατομμυρίου χιλιομέτρων και θα έχει διάρκεια ζωής που θα φτάνει και τα 50 χρόνια.

Επίσης, θα φορτίζει ταχύτερα, θα λειτουργεί καλύτερα σε κρύο περιβάλλον και θα είναι ιδιαίτερα ανθεκτική.

Η νέα μπαταρία, γνωστή ως short-blade, διαθέτει ένα βελτιωμένο διάφραγμα για τη βελτίωση της ενεργειακής πυκνότητας και της ασφάλειας. Χρησιμοποιεί υλικά ηλεκτροδίων ενισχυμένα με πολλαπλά στοιχεία, για να μειώσει σημαντικά τον εσωτερικό ρυθμό χημικών αντιδράσεων, κάτι που η Geely ισχυρίζεται ότι αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους που αυτός ο νέος τύπος μπαταρίας μπορεί να προσφέρει αυξημένη διάρκεια ζωής.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει ότι η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί 3.500 φορές, κάτι που ισοδυναμεί με 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα οδήγησης, και όλα αυτά με “ελάχιστες επιπτώσεις στην αυτονομία της μπαταρίας”.

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν με μπαταρίες short και long-blade με την ίδια χωρητικότητα, αποκαλύπτουν ότι η πιο λεπτή μπαταρία φορτίζει πιο γρήγορα. Ενώ η μπαταρία long-blade χρειάστηκε 26 λεπτά για να φορτίσει από το 10-80%, η νέα μπαταρία χρειάστηκε μόλις 17 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, η διατήρηση της χωρητικότητας της μπαταρίας long-blade έπεσε στο 78,96% στους -30°C, ενώ ο νέος τύπος μπαταρίας διατήρησε το 90,54% της χωρητικότητας στις ίδιες συνθήκες.

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions