Γλυκά μυζηθροπιτάκια με μέλι και φύλλο κρούστας. Συνταγή από την Πάρο για παραδοσιακά μυζηθρομελοπιτάκια, σαν μελιτίνια! Τα μυζηθροπιτάκια με μέλι και φύλλο κρούστας είναι τραγανά, πεντανόστιμα και ονειρεμένα!
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Επίπεδο Εύκολη
Μερίδες 50-60τμχ.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
700 γραμ. φρέσκια μυζήθρα
4 κ.σ. ζάχαρη
3 αυγά
1 κ.γλ. κανέλα
2 πρέζες μαστίχα
200 γραμ. λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
λάδι για το τηγάνισμα
μέλι θυμαρίσιο και κανέλα για το σερβίρισμα
Εξοπλισμός
Μπολ
Πιατέλα
Πιρούνι
Ταψί
Συνταγή
Βάζουμε πρώτα σε μπολ τη μυζήθρα και τη λιώνουμε με πιρούνι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: τα αυγά, την κανέλα, τη μαστίχα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε τα φύλλα και κόβουμε, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, 5 λωρίδες.
Κρατάμε τη μια λωρίδα να δουλεύουμε και καλύπτουμε τα υπόλοιπα φύλλα με νωπή πετσέτα.
Αλείφουμε με βούτυρο τη μια λωρίδα φύλλου, ακουμπάμε 1 κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε σε τρίγωνο.
Αφού τα τελειώσουμε όλα, τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά σε καυτό λάδι.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με μπόλικο θυμαρίσιο μέλι και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Τα μισά μπορούμε να τα αφήσουμε να κρυώσουν και να τα πασπαλίσουμε με κανελοζάχαρη.
Επίσης, αντί για τηγάνι, μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί, με την ένωση προς τα κάτω και τα ψήνουμε στους 160°C, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά να ροδίσουν.
Ζεστά όπως είναι, τα περιχύνουμε με μέλι και κανέλα.