Μοσχοβόλησε Κυκλάδες το Προεδρικό Μέγαρο στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, προς τιμήν της Προέδρου της Σλοβενίας, Νατάσα Πιρτς Μουσάρ.
Έντεκα καταξιωμένοι μάγειρες και μαγείρισσες από τις Κυκλάδες με επικεφαλής τον σεφ με καταγωγή από Μύκονο και Πάρο, Κώστα Μπουγιούρη, ετοίμασαν το επίσημο γεύμα.

Το μενού χαρακτήριζαν θαλασσινά αρώματα:
- Σούπα κακαβιά με μενταγιόν από σκυλαρίδα (κολοχτύπα), πίκλες πατάτας, κρεμμύδι, καρότο, κολοκύθι και κρουτόν από μυκονιάτικο παξιμάδι
- Σαλάτα αρμύρα με λαδολέμονο αχινού και ξύσμα από άγουρο λεμόνι
Λευκό σαβόρο μπαρμπουνιού, με ραφιόλι με συριανό ανθότυρο, κορινθιακή σταφίδα και μυρωδικά - Κρέμα με εσπεριδοειδή, ζαχαρωμένα πορτοκάλια, μανταρίνια Χίου, βασιλικό και τραγανή μαρέγκα
Τα κρασιά που συνόδεψαν το γεύμα, από παραγωγούς των Κυκλάδων ήταν: - «Μαλαγουζιά», οινοποιείο Volacus, Τήνος, 2023
- Λευκό κρασί «Σαν τα Μάραθα», ποικιλία Ασύρτικο, οινοποιείο Χατζάκη, Σύρος 2023
- Γλυκό κρασί «Malvasia», οινοποιείο Μωραΐτη, Πάρος, 2014.