Βασικός κανόνας για το επιτυχημένο μαγείρεμα στην κατσαρόλα είναι το αργό μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ελιά ή χτένι, σε μερίδες
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρέας. Το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές και το βγάζουμε σε πιατέλα.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο, ανακατεύουμε να γυαλίσει και προσθέτουμε το κρέας. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε νερό, τόσο ώστε να σκεπαστεί το κρέας.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, προσθέτοντας ζεστό νερό κάθε φορά που χρειάζεται για να μην κολλήσει, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί» 15 λεπτά και σερβίρουμε.