Ο Λουκάς Ιωάννου είναι ένας νέος μαρμαρογλύπτης που τα τελευταία χρόνια εργάζεται και ζει μόνιμα στην Πάρο.
Για τα αποτελέσματα της δουλειάς του ήδη μιλούν πολλοί με θετικό τρόπο, ενώ εργάζεται συγχρόνως και στις αναστηλώσεις που γίνονται στο Δεσποτικό.
Ο Λουκάς σπούδασε μαρμαρογλυπτική στην περίφημη σχολή της Τήνου -όπου έμεινε για μία τριετία- και στη συνέχεια περιπλανήθηκε λόγω εργασίας σε Νάξο και Θεσσαλονίκη επί μία δεκαετία περίπου, έως να καταλήξει στην Πάρο. Σε αυτήν την περιπλάνησή του εργάστηκε επί τρία χρόνια και στην αναστήλωση του ανακτόρου των Αιγών του Φιλίππου Β’ στη Βεργίνα.
Αρχικά όταν ήρθε στην Πάρο, για να ζήσει την οικογένειά του εργάστηκε γύρω από τα ιστιοπλοϊκά σκάφη και σιγά-σιγά επανήλθε στο αντικείμενό του, το μάρμαρο.
Αργότερα γνωρίστηκε με τον αρχαιολόγο Γιάννο Κουράγιο και μπήκε στην ομάδα των αναστηλώσεων, όπου εργάζεται εκεί τα τελευταία επτά χρόνια. Όπως μας είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο parostoday.gr μπορεί να κάνει οποιαδήποτε κατασκευή του ζητηθεί από μάρμαρο και επίσης, μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Δηλαδή, εντελώς με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, όπως ακριβώς το έμαθε μέσω των σπουδών του στην Τήνο. Όπως υποστηρίζει με δικαιολογημένη υπερηφάνεια το κάνει όπως ακριβώς οι πρόγονοί μας που έχτισαν στην αρχαιότητα τα σπουδαία ευρήματα στο Δεσποτικό.
Επίσης, ο Λουκάς Ιωάννου εκτός των εργασιών στις αναστηλώσεις του Δεσποτικού έχει ξεκινήσει και τις δικές του δημιουργίες πάνω στο μάρμαρο. Μία από τις σημαντικές τελευταίες δουλειές που έκανε είναι ένα μαρμάρινο τέμπλο για εκκλησία στην Πάρο. Η δουλειά αυτή ήταν εξ ολοκλήρου δική του (από τον σχεδιασμό του τέμπλου) και ήταν η πρώτη, αφού έως εκείνη τη στιγμή οι δημιουργίες του ήταν σε συνεννόηση με παλαιούς έμπειρους μαρμαρογλύπτες.
Τέλος, αυτή την εποχή (εκτός άλλων δημιουργιών του), συνεργάζεται με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για την αποκατάσταση μαρμάρων στο κτίριο της Σχολής στην οδό Πατησίων.