Αρχική food Λαβράκι με λαχανικά

Λαβράκι με λαχανικά

83

Το βραστό λαβράκι με λαχανικά μπορεί να γίνει και σαν κακαβιά με ένα μόνο ψάρι.

Υλικά

1 μεγάλο λαβράκι

3 πατάτες

3 κρεμμύδια

2 καρότα

½ ματσάκι σέλινο

1 μεγάλη ντομάτα ώριμη

½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού κοφτό κόρν φλάουρ ή αλεύρι

χυμό 2 λεμονιών

αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

 Καθαρίζουμε καλά το ψάρι. Το βάζουμε σε μπολ με αλάτι και το χυμό του ενός λεμονιού και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί. Έπειτα καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε τα λαχανικά, με νερό που να τα σκεπάζει, με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφού μαλακώσουν, σε 20′ περίπου, βάζουμε στην κατσαρόλα το ψάρι, (για να μην γεμίσουν τα λαχανικά με κόκκαλα, αν θέλουμε το βάζουμε σε τουλπάνι ή χρησιμοποιούμε κατσαρόλα με τρυπητό μέσα).

Αν χρειάζεται, προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύπτει σχεδόν το ψάρι, μισοσκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και βράζουμε 15′ περίπου. Λίγο πριν το τέλος, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με το χυμό του άλλου λεμονιού. Όταν ο ζωμός αρχίσει να πήζει, σβήνουμε τη φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε το ψάρι και τα λαχανικά, σε μια πιατέλα.

Σουρώνουμε το ζωμό και το σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, ρίχνοντας μέσα στο καθένα ένα λίγο λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

antiflood.gr

bluestarferries