Ένα καλό ογκρατέν μπορεί να σε παρασύρει να το δοκιμάσεις (ακόμα και καυτό), γιατί δεν μπορείς να περιμένεις άλλο!
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
2-3 πατάτες
100 γραμμ. βούτυρο
400 γραμμ. κίτρινα τυριά τριμμένα
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε και βράζουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, περίπου 15 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε φέτες.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά. Σε μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Στρώνουμε ένα πυρέξ με τις πατάτες, πασπαλίζουμε με τυρί και συνεχίζουμε με τα κολοκύθια σε 2-3 δόσεις, ανάλογα με το μέγεθος τους σκεύους. Ενδιάμεσα πασπαλίζουμε με τυρί. Τελειώνουμε τις στρώσεις με τυρί τριμμένο. Ανακατεύουμε το υγρό μείγμα και περιχύνουμε το φαγητό.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.