Αρχική food Κατσικάκι στο φούρνο με ρύζι

Κατσικάκι στο φούρνο με ρύζι

38

Μια υπέροχη και λαχταριστή συνταγή, κατσικάκι στο φούρνο με ρύζι, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία.

Υλικά

  • 1 Κατσικίσιο μπούτι 2 ½ κιλά περίπου σε μερίδες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κ. γλ. δυόσμο
  • Τα 2/3 από ένα μικρό σακκουλάκι (500γρ.) ρύζι Καρολίνα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Το χυμό από 2 λεμόνια
  • 3 κ. σ. βούτυρο (αγελάδας ή γάλακτος) 
  • πρόβειο ή αγελαδινό γιαούρτι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το κρέας.
  2. Το χαράζουμε σε διάφορα σημεία και βάζουμε το σκόρδο σε χοντρές φέτες μαζί με αλάτι και πιπέρι..
  3. Το τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί, στο οποίο ρίχνουμε, 3 ποτήρια νερό,  μισό ποτήρι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο, το κρεμμύδι, το χυμό από 2 λεμόνια και τον δυόσμο.
  4. Το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 2 ώρες περίπου γυρίζοντας αρκετές φορές το κρέας για να ψηθεί καλά.
  5. Τέλος ρίχνουμε και το ρύζι προσθέτοντας 2-3 ποτήρια νερό και λίγο αλάτι μέσα στο νερό. Μόλις το ρύζι ρουφήξει τα υγρά το φαγητό είναι έτοιμο.  
  6. Σερβίρουμε, προαιρετικά, με γιαούρτι.
2αα

Πηγή: «Ο Μεγάλος  Ερωτικός»

bluestarferries