Αρχική Κυκλάδες Καιρός Μ. Εβδομάδα: «Ζακέτα να πάρεις!»

Καιρός Μ. Εβδομάδα: «Ζακέτα να πάρεις!»

12

Για άστατο καιρό τη Μεγάλη Εβδομάδα μιλούν οι μετεωρολόγοι, υποστηρίζοντας πως, με βάση τα στοιχεία μέχρι στιγμής, μετά από τη Μεγάλη Τετάρτη, χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρο με τι καιρό θα γιορταστεί το Πάσχα στις Κυκλάδες, καθώς τη νύχτα της Ανάστασης και το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, αναμένονται μέτριοι έως ισχυροί νοτιάδες.

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», ότι: «Τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και Δευτέρα του Πάσχα είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ιδιαίτερα μεσημεριανές και απογευματινές ώρες που ενδέχεται να έχουμε καταιγίδες και μπόρες».

Ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, έγραψε ότι «από την ερχόμενη Κυριακή, αλλά και τις περισσότερες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας».

Σημειώνουμε ότι –σύμφωνα πάντα με τα έως τώρα στοιχεία- η θερμοκρασία τα μεσημέρια θα παραμείνει σε αρκετά φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα μαζί με σχετική ψύχρα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες. Σε ό,τι αφορά στους ανέμους τη Μ. Εβδομάδα, θα πρέπει να επικρατήσουν βοριάδες που μόνο στο Αιγαίο θα αγγίζουν τα 5-7 μποφόρ και πιθανόν στις Κυκλάδες (τοπικά) τα 8 μποφόρ.

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions