Αρχική Κυκλάδες Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς

7

Το «Our Ocean Conference» αποτελεί έναν διεθνή περιβαλλοντικό θεσμό, που εγκαινιάστηκε το 2014, με πρωτοβουλία του πρ. υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με στόχο να φέρει στο προσκήνιο ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία των θαλασσών και να «αποσπάσει» δεσμεύσεις από κυβερνήσεις και φορείς της αγοράς.

Η Ελλάδα φιλοξένησε φέτος τη διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16-17 Απριλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπήρξε η μόνη ελληνική Περιφέρεια που συμμετείχε ενεργά, διοργανώνοντας, στο πλαίσιο της διεθνούς διάσκεψης, μια παράλληλη εκδήλωση με θέμα τη μετάβαση στον Βιώσιμο Τουρισμό, όπου ο περιφερειάρχης, Γ. Χατζημάρκος παρουσίασε τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που υλοποιούνται στο Νότιο Αιγαίο.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε σχετικό δελτίο Τύπου υπογραμμίζει με τη συμμετοχή της και το περιεχόμενο αυτής στην 9η διεθνή διάσκεψη «Our Ocean Conference», τον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για μια «ελληνική Πολυνησία, πιο πράσινη», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Μητσοτάκης, από τη διάσκεψη. Ο Πρωθυπουργός μάλιστα προχώρησε και στην ανακοίνωση ανάληψης 21 δεσμεύσεων για την προστασία και διαχείριση των ελληνικών θαλασσών και ακτών, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό υλοποίησης άνω των 780 εκατ., επιβεβαιώνοντας ότι η προστασία των θαλασσών και των υδάτων της χώρας αποτελεί μία προτεραιότητα που παίρνει ισότιμα τη θέση της δίπλα στους άλλους εθνικούς στόχους.

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions