Αρχική Lifestyle Η Πάρος τιμά τον εθνομάρτυρα Νικόλαο Στέλλα

Η Πάρος τιμά τον εθνομάρτυρα Νικόλαο Στέλλα

6

Εκδηλώσεις στη μνήμη του εθνομάρτυρα Νικολάου Στέλλα θα πραγματοποιηθούν στη Μάρπησσα στις 25 και 26 Μαΐου 2024.

Το Σάββατο, 25/5 στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ακαδημιών Μαρπησσαϊκού και Νέος ΑΟΣ Σύρου στο γήπεδο των Μαρμάρων.

Αργότερα στις 6.30 το απόγευμα, ο ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός διοργανώνει τον 5ο αγώνα δρόμου «Ήρωα Νικόλα Στέλλα», με τη συμμετοχή των συλλόγων γυναικών της περιοχής.

Την Κυριακή, 26/5 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, θα έχουμε στις 9 το πρωί τη Θεία Λειτουργίας και μία ώρα αργότερα θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη δέηση για τον Στέλλα, ενώ στις 10.30 –στο μνημείο του ήρωα- θα γίνει επίσημη τελετή με ομιλίες και χαιρετισμούς και κατάθεση στεφάνων. Ακόμα, η χορωδία του γυμνασίου Αρχιλόχου θα ερμηνεύσει τραγούδι αφιερωμένο στον ήρωα Νικόλα Στέλλα

Στις 13.30 θα ξεκινήσει πεζοπορία από την Ομάδα Περιπατητών Πάρου με τη συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου Προδρόμου «Σκόπας ο Πάριος», από το πατρικό σπίτι του Νικόλα Στέλλα στην περιοχή Άη Γιώργη στα Δαμάλια μέχρι το μνημείο του ήρωα στη Μάρπησσα. Πρόκειται για την αναβίωση της πορείας κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής που διένυσαν οι Έλληνες και Άγγλοι Καταδρομείς το Μάιο του 1944.

Στις 9 το βράδυ, θα υπάρχει συναυλία από τον σύλλογο γυναικών Μάρπησσας στην αίθουσα της Αγροτολέσχης στο χωριό.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions