Αρχική Business Η δημιουργία του παριανού οίνου από τον Κ. Ρούσσο (Βίντεο)

Η δημιουργία του παριανού οίνου από τον Κ. Ρούσσο (Βίντεο)

88

Ρεκόρ πρωιμότητας καταγράφτηκε φέτος στον τρύγο οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για την παραγωγή κρασιού, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μειωμένες ποσότητες σε σύγκριση με πέρυσι, οι οποίες όμως παρουσιάζουν εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Τα μηνύματα για τη φετινή σεζόν ήταν ανάμεικτα, καθώς υπάρχουν περιοχές, οι οποίες χτυπήθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες και την ξηρασία, δημιουργώντας προβλήματα στα κλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα -σε επίπεδο Κυκλάδων- αποτελεί η Σαντορίνη, όπου η παραγωγή ήταν μειωμένη έως και κατά 65%, ενώ όπως λένε χαρακτηριστικά εκπρόσωποι του αμπελουργικού τομέα «τα αμπέλια στο νησί βρίσκονται στα όρια της επιβίωσής τους».

Σε ό,τι αφορά την Πάρο και την εικόνα που προκύπτει, όπως μας μετέφερε ο οινοποιός, Κωνσταντίνος Ρούσσος, η παραγωγή καταγράφει μείωση περίπου 35-40%. Βέβαια και στην περίπτωση του νησιού μας, το θετικό και αυτό που κρατούν οι παραγωγοί και οι οινοποιοί είναι η εξαιρετική ποιότητα, καθώς οι οινοποιήσιμες ποικιλίες είναι καθαρές από μυκητολογικές προσβολές και εχθρούς, σε αντίθεση με την περσινή σεζόν όπου μεγάλο μέρος της παραγωγής χάθηκε από τον περονόσπορο.

bluestarferries