Αρχική food Για να «στρώσει» το στομάχι μας από τις γιορτές: Κοτόσουπα με μανιτάρια

Για να «στρώσει» το στομάχι μας από τις γιορτές: Κοτόσουπα με μανιτάρια

55

Μια εξαιρετική πρόταση για ελαφρύ γεύμα μετά το «πανηγύρι» των εορτών, είναι η γευστικότατη κοτόσουπα με μανιτάρια.

Προετοιμασία 10’

Μαγείρεμα 1 1/2 ώρα

Υλικά (για 4-6 άτομα)

1/2 κοτόπουλο

750-800 γρ. νερό

1 κρεμμύδι

1 φύλλο δάφνης

30 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια (Μπορούμε, όμως, να χρησιμοποιήσουμε ό,τι μανιτάρια θέλουμε αν δεν βρούμε άγρια)

1 φλ. του καφέ ρύζι νυχάκι

100 γρ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, τον χυμό

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

15 κλωναράκια μαϊντανό, τα φύλλα ψιλοκομμένα

12 σταγόνες λάδι τρούφας

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Παρασκευή σούπας

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το πλένουμε με κρύο νερό.

Στη συνέχεια το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, ίσα να το σκεπάσει, αλατίζουμε, προσθέτουμε τη δάφνη και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ξεχωρίζει από τα κόκαλα.

Στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό. Τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Ξεχωρίζουμε τη σάρκα του κοτόπουλου από τα κόκαλα και την πέτσα.

Βάζουμε τα μανιτάρια σε λίγο ζεστό νερό, ίσα-ίσα να βραχούν, γιατί δε θέλουμε να χάσουμε τα αρώματα που αναδύουν.

Τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε μέσα στον ζωμό από το κοτόπουλο μαζί με το ρύζι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά και προσθέτουμε τη σάρκα του κοτόπουλου ψιλοκομμένη.

Βάζουμε και το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό λεμονιού, βράζουμε για λίγο (περίπου 10 λεπτά) και σερβίρουμε 2-3 σταγόνες λάδι τρούφας.

bluestarferries