Αρχική Lifestyle Γάλλοι και ιταλοί δείχνουν τη μεγαλύτερη προτίμηση στην Πάρο

Γάλλοι και ιταλοί δείχνουν τη μεγαλύτερη προτίμηση στην Πάρο

8

Η Αθήνα κατά την περσινή περίοδο έκανε ένα ιστορικό ρεκόρ καθώς περισσότεροι από 7 εκ. τουρίστες την επισκέφτηκαν, ενώ ένας στους δύο επισκέπτες της χώρας μας πηγαίνει οπωσδήποτε  εκεί.

Οι περισσότεροι επισκέπτες των Αθηνών είναι από ΗΠΑ (18%), Ηνωμένο Βασίλειο (10%), Γερμανία (6%), Γαλλία (7%), και Ιταλία (6%).

Σε ό,τι αφορά την Πάρο το 10% που την επισκέπτονται είναι αμερικανοί. Οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ είναι κυρίως ζευγάρια με φίλους τους, με μέσο όρο ηλικίας τα 45 χρόνια. Ο μέσος χρόνος παραμονής τους στην Ελλάδα είναι 12 ημέρες, εκ των οποίων οι 5 είναι στην Αθήνα. Το 76% επιλέγει διαμονή σε ξενοδοχεία και θέρετρα, ενώ συμμετέχουν και σε κρουαζιέρες (12%). Άλλοι αγαπημένοι τους προορισμοί είναι η Σαντορίνη (28%), η Μύκονος (14%) και η Κρήτη (12%).

Επίσης, την Πάρο επιλέγει και το 10% των βρετανών. Είναι ζευγάρια παρέες και μοναχικοί ταξιδιώτες, με μέσο όρο ηλικίας τα 41 έτη. Μένουν στην Ελλάδα, 9 μέρες, εκ των οποίων 4 μέρες στην Αθήνα. Το 66% μένει σε ξενοδοχεία και σε σπίτια συγγενών – φίλων (11%). Άλλοι αγαπημένοι τους προορισμοί είναι η Σαντορίνη (19%), η Κρήτη (11%), ηΚως (8%) και η Ρόδος (8%).

Οι λάτρεις της Πάρου

Την Πάρο επισκέπτονται κατά 27% οι Γάλλοι. Είναι ζευγάρια, φίλοι και οικογένειες, με μέσο όρο ηλικίας τα 42 χρόνια. Μένουν 9 ημέρες στην Ελλάδα και το 63% μένει σε ξενοδοχεία, ενώ το 10% προτιμά τη διαμονή σε θέρετρα (10%). Άλλοι αγαπημένοι τους προορισμοί στην Ελλάδα είναι η Σαντορίνη (14%), η Κρήτη (12%) και η Κέρκυρα (7%).

Πολλές φορές όταν κάνει κάποιος μία βόλτα στην Παροικιά ή τη Νάουσα τον Αύγουστο, πιστεύει ότι είναι στην Ιταλία, αφού ακούει σε κάθε γωνία τους ιταλούς στη γλώσσα τους με τις έντονες κινήσεις στα χέρια τους! Οι ιταλοί επισκέπτονται την Πάρο κατά 27%. Είναι ζευγάρια και φίλοι, περίπου 40 ετών. Το διάστημα παραμονής τους στην Ελλάδα είναι 8 ημέρες, εκ των οποίων 3 στην Αθήνα. Αγαπούν ιδιαιτέρως την ελληνική κουζίνα και άλλοι αγαπημένοι τους προορισμοί είναι η Κρήτη (15%) και η Νάξος (9%).

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions