Αρχική Things to do Φροντίζεις τα νύχια σου;

Φροντίζεις τα νύχια σου;

5
gel lacquer manicure on a textured trendy background

Ολιστική φροντίδα από μέσα προς τα έξω
Ακριβώς όπως δεν αρκείσαι μόνο σε προϊόντα τοπικής εφαρμογής, αλλά ενισχύεις τον οργανισμό σου με άλλους τρόπους για να έχεις υγιή επιδερμίδα και μαλλιά, το ίδιο πρέπει να κάνεις και για τα νύχια. Άρα, το βασικό είναι να τρως σωστά. Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος είναι το κλειδί για να αναχαιτίσεις τις αλλαγές που σχετίζονται με τη γήρανση στα νύχια.

Συνεχής ενυδάτωση
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι εξαιρετικά σημαντική είναι η ενυδάτωση τόσο των νυχιών όσο και του δέρματος που τα περιβάλλει με προϊόντα τοπικής εφαρμογής. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, πίνε μπόλικο νερό μέσα στη μέρα. Αυτός ο συνδυασμός είναι ό,τι πρέπει για τη συγκράτηση της υγρασίας στην περιοχή και την πρόληψη του σπασίματος.

Να θυμάσαι επίσης ότι τα νύχια δεν αγαπούν να βρίσκονται συνέχεια κάτω από μια βρύση, γιατί τα κύτταρά τους είναι απορροφητικά και καταπονούνται από το νερό. Όταν, λοιπόν, είναι συχνά βρεγμένα ή παραμένουν υγρά για αρκετή ώρα, ενδέχεται να γίνουν πιο αδύναμα και εύθραυστα. Αν κάνεις πολλές οικιακές δουλειές ή βάζεις τα χέρια σου συχνά μέσα στο νερό, χρησιμοποίησε οπωσδήποτε γάντια.

Κοντό κόψιμο
Όταν τα νύχια είναι κοντά, δεν τραυματίζονται. Αν δεν τα καταφέρνεις με το ψαλιδάκι ή τον νυχοκόπτη, η καλύτερη λύση είναι να εμπιστευτείς το έμπειρο προσωπικό ενός nail salon.

Προσωρινή αποχή από το μανικιούρ
«Απόφυγε να επαναλαμβάνεις τραυματικές εργασίες για τα νύχια σου, όπως το ημιμόνιμο μανικιούρ», λέει η δερματολόγος Βάλια Μουσάτου. Όσο θελκτικό κι αν είναι το αποτέλεσμα που δίνει το ημιμόνιμο μανικιούρ, στην πραγματικότητα καταπονεί πολύ τα νύχια και μπορεί να τα κάνει πιο ευαίσθητα και λεπτά, επιρρεπή στο εύκολο σπάσιμο και στο συνεχές ξεφλούδισμα. Για ένα διάστημα κράτησέ τα άβαφα και άπλωσε μόνο ένα λαδάκι ή ένα top coat που θα τους προσφέρει ενδυνάμωση.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions