Αρχική Business «Φέσια» σε Airbnb με συνδέσεις σταθερών τηλεφώνων στο router

«Φέσια» σε Airbnb με συνδέσεις σταθερών τηλεφώνων στο router

41

Με έναν απίστευτο τηλεφωνικό λογαριασμό ύψους 3.500 ευρώ «φεσώθηκε», εν αγνοία του, ιδιοκτήτης ακινήτου με μίσθωση τύπου Airbnb.

Τα ακίνητα που ενοικιάζονται μέσω από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης παρέχουν και Internet μέσω WiFi. Όμως, τι γίνεται με την παροχή σταθερής τηλεφωνίας που συνοδεύει την συνδρομή του ιδιοκτήτη και παρέχεται μέσω του router;

Έτσι, ένας Κινέζος «χακεράς» ενοικιαστής συνέδεσε ένα σταθερό τηλέφωνο στο router και τηλεφωνούσε στην Κίνα για μια εβδομάδα αφήνοντας τον λογαριασμό 3.500 ευρώ στον ιδιοκτήτη! Σύμφωνα με δημοσιεύματα «τα φαινόμενα πληθαίνουν διαρκώς ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου (…).  Τουρίστες από την Ιαπωνία. την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τα Αραβικά Εμιράτα κλπ καταφθάνουν στην Ελλάδα με σταθερά τηλέφωνα στις βαλίτσες τους. Πηγαίνουν στο Airbnb της αρεσκείας τους συνδέουν την τηλεφωνική συσκευή, είτε μέσω splitter είτε απευθείας στο router, και αρχίζουν τα τηλέφωνα στο εξωτερικό μέσω της σταθερής τηλεφωνίας».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ) έχουν γίνει λήπτες πολλών τέτοιων καταγγελιών. Οι δυο φορείς συστήνουν στους ιδιοκτήτες προσοχή στις παροχές Internet και προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.

H ΠΟΜΙΔΑ παραπέμπει σε πακέτα internet μέσω κινητής τηλεφωνίας (5G και 4G). Έχει δε προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιώτη πάροχο για να προσφέρει ασφαλές ίντερνετ, σε αυτήν τη λογική, όχι μόνον για τα μέλη των σωματείων της, αλλά και για τα μέλη των άλλων οργανώσεων ιδιοκτητών και διαχειριστών βραχυχρονίων μισθώσεων.

Η ΠΑΣΥΔΑ από την πλευρά της συστήνει τους ιδιοκτήτες ακίνητων να απενεργοποιήσουν από το router την χρήση σταθερής τηλεφωνίας ή να ενεργοποιήσουν την φραγή των εξερχομένων κλήσεων.

Σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν και από μόνοι τους να αναζητήσουν στην αγορά ένα πακέτο σύνδεσης παροχής Internet σε διαμονές βραχυχρόνιας μίσθωσης η οποία θα διασφαλίζει τους ιδιοκτήτες/διαχειριστές ότι οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα διενέργειας τηλεφωνικών κλήσεων.

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions