Αρχική Business «Εξόρμηση» της εφορείας με laptop και tablet στα νησιά

«Εξόρμηση» της εφορείας με laptop και tablet στα νησιά

6

Πάνω από 40.000 ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα έχει προγραμματίσει η ΑΑΔΕ, για να εντοπίσει φορολογικές παραβάσεις.

Οι εφοριακοί θα σαλπάρουν το επόμενο διάστημα έχοντας ως στόχο τα νησιά που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή», καθώς συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο όγκο των τουριστών. Κύριο μέλημα των εφοριακών, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι ο εντοπισμός παραβάσεων που σχετίζονται με φοροδιαφυγή και απόδοση του ΦΠΑ κυρίως από επιχειρήσεις που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για φορολογικές παραβάσεις.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ρίχνονται στη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής με 5.000 laptop και tablet και τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή «ΕΛΕΓΧΟΣLive».

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στον εντοπισμό κρουσμάτων μη έκδοσης αποδείξεων και απόκρυψης φορολογητέας ύλης από επαγγελματίες και επιχειρήσεις με ροπή προς τις συγκεκριμένες παραβάσεις.

Πού θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι

Το σχέδιο δράσης της ΑΑΔΕ προβλέπει ελέγχους στα νησιά του Αιγαίου (Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Ρόδος, Κέρκυρα, Κρήτη κ.λπ) αλλά και σε χερσαίους προορισμούς της Πελοποννήσου, της Χαλκιδικής και της Εύβοιας.

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions